TPP- Nepal hanke edistyi viime viikolla Suomessa

Viime viikolla saimme vieraaksemme komean joukon Tribhuvanin yliopiston johtajia Nepalista. Ihmettelimme yhdessä viimeisten vuosien aikana JAMKissa ja koko Suomessa tapahtunutta opetusteknologista kehitystä. Suurena haasteena on se, miten meidän ideoitamme voidaan soveltaa nepalilaisiin olosuhteisiin. Yhteisenä ajatuksena oli kuitenkin, että vastuunotto ja paikallinen kehittäminen ovat avainasemassa yhteiskunnasta riippumatta.

Yhtenä kokoontumispaikkanamme oli ammatillisen opettajakorkeakoulun uudella opetusteknologialla varustettu, vuorovaikutusta edistävä koulutustila ja kyllähän siinä syntyikin helposti keskustelua esitysten lomassa.

JAMKin uudella johtokunnan puheenjohtajalla, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimolla oli myös aikaa tavata Tribhuvanin yliopiston johtaja, varakansleri Tirth Ray Khaniya ja kasvatustieteellisen tiedekunnan dekaani Krishna Gautam. Yhteinen ymmärrys koulutuksen merkityksestä yhteiskunnan kehittämisen kannalta löytyi nopeasti.

Viimeinen päivä vietettiin Helsingissä, jossa meillä oli mahdollisuus käydä tervehtimässä Ulkoasiainministeriön edustajia. UM rahoittaa TPP-Nepal hanketta osana Suomen ja kehittyvien maiden korkeakoulujen välistä HEI ICI ohjelmaa.

Teksti: Tuovi Leppänen
Kuvat: Tuulia Kiilavuori ja Tuovi Leppänen

Leave a Comment