Ihmetystä, innostusta ja ideointia

Kun kohtaa mielenkiintoisia asioita, ne vievät mennessään. Näin on käynyt tänä syksynä Minä ensin –hankkeessakin. Syksyn koulutukset ovat sisältäneet painavaa asiaa mobiilimenetelmistä meillä ja maailmalla. Hankkeessa on saatu perehtyä ja pysähtyä tietosuojan ja tietoturvan kysymysten parissa. Tietoa ja ajatusten herättelyä ovat tarjonneet myös asiakkaan itseohjautuvuuden tukemiseen liittyvä koulutuskokonaisuus. Koulutuksissa on pohdittu mm. toimijuutta, sisäistä ja ulkoista motivaatiota, erilaisia lähestymistapoja ja malleja asiakkaan ohjaamisessa sekä asiakkaan muutospyrkimyksiä tukevia työmenetelmiä. Ilmassa on ollut sekä ihmettelyä ja innostusta että innostunutta ihmettelyä!

Pikkuhiljaa, näin loppu vuotta kohden, ajatuksia on suunnattu kohti mobiilimenetelmän käyttöön ottoa. Hankkeessa mukana olevat ammattilaiset ideoivat ja työstävät ensi kevään aikana valitsemastaan mobiilimenetelmästä työvälinettä omille asiakkailleen. Tiedossa on työpajoja ja hankkeen asiantuntijoiden tarjoamaa mentorointia. Odotettavissa on siis mielenkiintoinen ja antoisa kevät.

Minä ensin! Sote-ammattilaisen oman hyvinvoinnin edistämisestähän tämä hanke alkoi. Edelleenkin hankkeen edetessä oman hyvinvoinnin teemaa pyritään pitämään esillä. Voimme siis pysähtyä ja pohtia vaikka tänäänkin, mikä pieni teko lisäisi hyvinvointiani juuri nyt? Niitä tekoja hankkeen aikana onkin tehty lukuisia, mm. puheluita ystävälle, ulkoiluja, terveellisiä välipaloja sekä paljon muita. Mitä vielä keksitäänkään..

Koko projektitiimi kiittää kaikkia hankkeeseen osallistuneita ja hankkeen yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta. Jokaisen panos hankkeessa on ollut arvokas ja vienyt matkaamme eteenpäin. Jatkamme kehittämistä tammikuussa.

Toivotamme tunnelmallista Joulunaikaa ja myötätuulta vuoteen 2017!