Musiikkia mukaan – CC-lisenssin käyttöehdot

Olemme tehneet videon, jossa on mukana musiikkia. Kyseistä musiikkia saa käyttää, koska siinä on CC-lisenssi. Mutta mitä tarkoittaa CC BY-SA?

Vastaus:
Tutkailin asiaa nopeasti. Kyseessä on yksi kuudesta CC-päälinsenssistä.

Lisenssin omilla sivulla on tästä tekstiä (http://creativecommons.org/licenses/):

CC BY-SA

”Tämä lisenssi sallii muiden remiksata, muunnella ja jatkokehittää työtäsi myös kaupallisesti, kunhan sinut mainitaan alkuperäisenä tekijänä ja uudet tuotokset lisensoidaan samoin ehdoin. Tätä lisenssiä verrataan usein ”copyleft”-perinteen vapaisiin ja avoimen lähdekoodin ohjelmistolisensseihin. Kaikki teoksestasi tehdyt johdannaiset käyttävät samaa lisenssiä, joten kaikki johdannaiset sallivat myös kaupallisen käytön. Wikipedia käyttää tätä lisenssiä, jota suosittelemme aineistolle, joka voi hyötyä Wikipedian tai vastaavasti lisensoidun hankkeen sisältöjen käytöstä.”

Jos nyt oikein ymmärrän, voitte käyttää valitsemaanne musiikkia ja muokata sitä myös kaupallisiin tarkoituksiin, kunhan mainitsette alkuperäisen tekijän nimen (ehdoton). Suosittelen kertomaan myös muut tiedot, jos ne saa selville: ainakin julkaisuvuoden, musiikkiteoksen nimen, viittauspäivämäärän ja nettiosoitteen.