E-kirjoille käyttöä!

Tervehdys pitkästä aikaa!

Talvi on astmaatikolle kovaa aikaa ja kun perheessä on toinen pienempi samaa sairautta kärsivä, syö se naista (lue:äitiä). Mutta. Nyt ollaan jo voiton puolella, etelänloman korvilla eikä kevääseen enää ole pitkästi.

Alkuvuosi on ollut kiireinen: taas yksi kirjastomuutto takana, tosin pieni sellainen. Lutakon kampukselta Savelaan väistöön lähteneelle Liiketalouden Tiimiakatemialle siirrettiin Lutakon kampuskirjastosta pieni käsikirjastokokoelma yrittäjyysaiheista kirjallisuutta. Kokoelmaan pyrittiin valitsemaan vain tärkeimmät luku- ja opintopisteitä kerryttävät kirjat.

Nyt e-kirjoilla olisi käyttöä. Savela on melko kaukana kirjaston toimipisteistä ja e-kirjat olisivat oiva lisä opinto- ja tukimateriaaliksi. Tammikuussa ennen muuttoa Tiimiakatemian opiskelijoille järjestettiin e-kirjojen preppauskoulutuksia. Non-stop-koulutuksia markkinointiin kovasti ja varsinkin ensimmäisenä päivänä osallistujia oli runsaasti.

E-kirjatarjonta, varsinkin liiketalouden osalta, on jo ihan mukavalla mallilla: Talentumin tulo e-kirjamarkkinoille Ellibsin kautta lisäsi esimerkiksi johtamisen ja markkinoinnin e-kirjallisuutta. Sopivaa e-kirjallisuutta on myös Sanoma Pron verkkokirjoissa, Johtamisen käsikirjoissa sekä tietenkin Ebraryssa.

Toivotaan, että Tiimin opiskelijat käyttävät e-kirjoja. Sirpa W. vastaa Tiimin käsikirjastosta ja ehkä hän voisi vakoilla puolestani 🙂.

Esitykseni E-kirjat JAMKin kirjastossa löytyy Slideshare-palvelusta. Huom! Näkökulmana on liiketalous.