Normipäivä kirjastossa ?

Vuosi on vierähtänyt viime postauksesta! Paljon on tapahtunut, kaikenlaista ??. Työ on pitänyt kiireisenä: opetus, e-aineistot, kirjastopomoilu, asiakaspalvelu ja plussana Jamkin yhteistyöryhmissä toimiminen. Ei kahta samanlaista työpäivää, onneksi.

Eilen keskiviikkona:

? Aamulla töihin tullessa napattiin hihasta: Mistä tietokannasta löytyisi tietoa musiikin ergonomiasta? Ei mitään tietoa, mutta lupasin selvittää asian.

? Ekana työpaikalla, joten valot, tilojen siistiminen ja tiedonhakupäätteen avaus – omatoimiaika alkaa kello 8.00.

? Kipinkapin työkoneelle, Skypellä yhteys Musalle  –  löytyisi kuulemma monenlaista aineistoa aiheeseen liittyen.  Välispiikkaukset kysyjälle ja lopputuloksena opparisaunan tarjoaminen Musakampuksella. Asiakas oli iloissaan.

? Euromonitorin uutiskirje tarjosi ladattavaksi raportin,  10 uusinta megatrendiä. Raportti oli hyvä, joten lähetin kyselyn Gretalle, e-aineiston yhteyshenkilölle, saanko jakaa sen koko henkilökunnalle. Yes, absolutely, feel free to share! Greta vastasi. Laitan jakoon, kun ehdin.

? kello 9. 00 pikakahvien jälkeen Hyvin järjestämään Digipäivään, 1. aiheena Outlook. Me kirjastolaiset olemme digi-ihmisiä, joten kovin paljon uutta tietoa en saanut, jotain kuitenkin. Samaan aikaan tuli kysely sähköpostiin, mistä löytyisi INSKOn julkaisu 186-04. No löytyihän se, Finnan kautta.

? 2. aihe oli Excel. Olen perinyt excelin, jolla seurataan e-aineistoja, jee. Tai siis ei, koska aina yrittäessäni muuttaa kaavoja saan sen sekaisin. Mikäli johtaja lukee tätä, on se aivan kunnossa ja luvut kyllä täsmäävät ?. Ei ollut tästäkään koulutuksesta hyötyä, perusteita käytiin läpi. Mutta hyvä koulutus muuten. Ja sain lupauksen, että tarvittaessa saan vieriopetusta. Ihania työkavereita. Perusteet eivät siis kiinnostaneet, joten käytin ajan INSKOn jatkokyselyyn: Mistä löytyvät kaikki ko. järjestön julkaisut? En löytänyt Insinöörijärjestön koulutuskeskuksen www-sivua, yhteystiedoissa ainoastaan katuosoite. Verkostot käyttöön ja sain selvennyksen: INSKO on nykyään AEL.

? Reagointia sähköpostiin, ScienceDirect HTTPS Reminder Message. Onko kaikki ok? On pääosin. Yksittäiset Elsevierin lehdet tarkistettava.

? Lounas, salaattia

? Aleksi-tietokannan lakkautukseen liittyvää tiedottamista ja oman tietotekniikka -Oppaan päivitys Epiin.

? Verkkokurssin tsekkaus, onko tullut opiskelijoiden  palautuksia. Ei ollut.

? Pyörähdys asiakaspalvelun puolelle: Sodexho pyysi ensi viikoksi lainaan fläppitaulua. Kirjaston valkotaulu/fläppitaulu on kovassa käytössä, enkä luvannut sitä. Kipaisin pommariin ja sieltä löytyi sopiva. Ravintolatoimikunnan jäsenvelvotteita.

? Selvittelyä Hyville, onko Theseuksessa valmiina koulutusohjelmaa JAMK-CUAS -kaksoistutkinto-opiskelijoille. On.

? Viesti, selvityspyyntö: Rakennustiedon kortistojen uusi käyttöliittymä ei sisällä kaikkea vanhan käyttöliittymän aineistoa. Miksi? Testailuja ja palvelu ei edes toiminut IE-selaimella. Kysely Rakennustiedolle toimimattomuudesta ja sisällöistä. Onneksi palveluntarjoajat vastaavat pikaisesti, joten sain tiedon eteenpäin heti.

? Tilastot: toimipistetilastot ja e-aineistotilastot työllistävät, joten pistin tulille molemmat, tosin vain alkumetreille.

? WGSN-aineiston uusinta vuodelle lähenee ja tein nopeita laskelmia tarjouspyynnöstä: montako prosenttia hinta on noussut. Jonkun verran, tosin punnan kurssi vaikuttaa hintaan.

? E-kirjat: Teknologian kahden e-kurssikirjan saatavuus mahdollisimman käytettävään toimintaympäristöön on aiheuttanut paljon viestitystä, keskustelua sekä hankintaehdotuksen tekijän että kustantajan kanssa. Kustantaja soitti ja yhdessä mietimme erilaisia vaihtoehtoja. Onneksi kustantaja ymmärtää e-kirjojen tärkeyden verkko- ja monimuoto-opetuksessa. Odottelen tietoa, josko saisimme piakkoin :-).

? Tiimissä mietimme kirjaston Ystävänpäivä -tapahtumaa, tulevan TET-harjoittelijan töitä ja kokoelman ylläpitotöitä.

Siis ihan normipäivä kirjastossa. I ❤ Library!