Verkon värinä

JAMK:n tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelman virallinen blogi

Opintojen ohjaus

Opiskelijapalvelut / opintotoimisto

Eija Bågman palvelee Tikolaisia Rajakadun opintotoimistossa, B1-käytävällä. Opintotoimisto palvelee ja neuvoo kaikissa opintoihin, ilmoittautumisiin, opinto-oikeuteen, opintosuorituksiin, tutkintotodistuksiin yms. liittyvissä asioissa.

Opintotukineuvoja Irja Keralampi toimii myös opintotoimiston tiloissa. Irja auttaa opintotukeen ja muihin taloudellisiin kuvioihin liittyvissä asioissa.

Opettajatutorit

Opettajatutorit tukevat ja ohjaavat opiskelijaryhmää opiskeluympäristöön orientoitumisessa ja sitoutumisessa, käyvät opiskelijoiden kanssa HOPS-keskusteluja, ohjaavat portfoliotyöskentelyä, seuraavat opiskelijan opintojen edistymistä ja tukevat opiskelijaa erilaisissa opiskeluun liittyvissä asioissa.

Opettajatutorisi on ensisijainen ohjaajasi opintoihin, uravalintaan ja työelämään liittyvissä kysymyksissä – hän opastaa sinua tutustumaan valitsemaasi toimialaan, työllistymismahdollisuuksiin ja osaamisvaateisiin niihin liittyen

Kuka opettajatutorisi sitten on?

  1. Jos et ole ollut Ticorportatessa, opettajatutorisi on  Niko Kiviaho (HTK16SA) tai  Ilari Miikkulainen (HTK16SB)
  2. Jos olet Ticorporate-vaiheessa, opettajatutorisi on Jarkko Immonen  / Tommi Tuikka

Ticorporate-vuoden jälkeen sama opettajatutor huolehtii  kaikesta opintojesi ohjaamisesta ja seurannasta valmistumiseesi saakka, sisältäen harjoittelun ja opparin ohjauksen, kurssivalinnat, urasuunnittelun tuen ja muun tarvitsemasi ohjauksen. Opetutorisi kutsuu sinua HOPS-keskusteluun, mutta ole myös  itse  aktiivisesti yhteydessä opettajatutoriisi, kun koet tarvitsevasi apua!

Tämä koskee 2013 ja sen jälkeen aloittaneita tikolaisia: Opettajatutorisi kirjaa sinulle viimeisen osasuorituspisteen ja kokonaissuoritusmerkinnän (5 op)  Osaajana kehittyminen -opintojaksosta opintojen loppuvaiheessa. Tämä edellyttää sinulta hops-keskusteluun osallistumisen, urasuunnitelma 3:n täyttämisen, opintosuunnitelman päivittämisen (tarvittaessa), portfolion esittelyn ja AVOP-palautekyselyyn vastaamisen (kysely, joka täytetään osoitteessa www.avop.fi siinä vaiheessa, kun vähintään 80 % opinnoista on suoritettu).

 

Tästä listasta löydät oman opettajatutorisi, jos elät Ticorporate-vaiheen jälkeistä elämää: 

Timo Bister tutoroi:

 Kankainen Kimmo

Nuutinen Joonas

Hietala Otto

Omran Karim

Pitkänen Ville

Hänninen Rene

Huotari Roope

Etula Joonas

Myllymäki Hannele

 

Jarkko Immonen tutoroi:

 Aoia Linda

Halmetoja Katri

Hynönen Aleksi

Kalpio Pekka

Karkulahti Vesa

Kukkonen Miika

Lahtinen Lauri

Lindén Miika

Lindqvist Esko

Mäkelä Joonas

Oijusluoma Aapo

Pitkänen Matti

Pölkki Timo

Salmio Otto

Tikander Verneri

Toivonen Aapo

Virtanen Leevi

Hanhela Janne

 

Mika Karhulahti tutoroi:

 

Huotari Henri-Eemil

Salmela Aleksi

Laitinen Antti

Salmio Otto

Konola Heikki

Salminen Roope

Selkama Sanni

Hukio Satu

Kataja-Aho Kaspe

Hartikainen Timo

Lamberg Jere

Linnakoski Timo-Pekka

Liukkonen Timo

Piippo Joakim

Suhonen Joni

Väänänen Antti

 

Ilari Miikkulainen tutoroi:

 

Vakkeri Marja

Riikkilä Sampo

Perttula Juha-Pekka

Besmond Sampo

Oinas Jony

 

Tommi Tuikka tutoroi:

 

Majala Mika

Suomi Juho

Rajala Satu

Niemi Emilia

Majankallio Eki

Ranta-Nilkku Samuli

Nupponen Christian

Hakala Tuomas

Jurmu Einari

Pellinen Erkko

Roininen Tommi

Sauranen Henna

Valve Eetu

 

Niko Kiviaho tutoroi:

 

Heikkinen Minja

Veijalainen Anni

Kurula Sami

Jeskanen Mervi

Piristine Saara

Niemi Ella

Heino Chris

Rahikainen Mikko

Riikonen Jukka

Joensuu Niko

Laiho Petri

Littler Alexander

Suni Jennika

Vertaistutorit

Vertaistutorit tukevat ja ohjaavat opiskelijaryhmää opiskeluympäristöön orientoitumisessa ja sitoutumisessa ja antavat vertaistukea erilaisissa opiskeluun liittyvissä asioissa.

Harjoittelun ohjaus

Tikon harjoittelun ohjauksesta vastaa lehtori Niko Kiviaho, etunimi.sukunimi@jamk.fi. Harjoittelun ohjaaja vastaa harjoittelukäytänteisiin liittyvistä tehtävistä sekä informoi ja ohjaa opiskelijoita harjoitteluun liittyvissä käytänteissä.

Opintojen ohjaaja

Liiketoimintayksikön opintojen ohjaajana toimii Heli-Riikka Immonen, etunimi.sukunimi@jamk.fi, puh / tekstari / What’sApp 040-585 3272Opo työskentelee hiihtolomasta eteenpäin huoneessa D126 (lähellä ruokalaa). Tule ovelle tai varaa aika Outlook-kalenterista, sähköpostilla tai puhelimella.

Opintojen ohjaajan puoleen voit kääntyä, mikäli sinulla on tarvetta henkilökohtaisempaan ohjauskeskusteluun ja neuvontaan. Jos opinnot jumittavat, ajanhallinnassa tai opiskelutekniikassa on ongelmia, elämäntilanne hankaloittaa opintoja tai motivaatio on kadoksissa, kannattaa jutella opon kanssa ja miettiä miten pääset eteenpäin. Keskustelut  ovat luottamuksellisia.

Opintopsykologi

JAMK:n opintopsykologina toimii Heini Pietilä, opintopsykologi (at) jamk.fi. Vastaanotto sijaitsee Musiikkikampuksella (Pitkäkatu 18-22) tilassa 110. Keskusteluajan voit varata ensisijaisesti sähköpostitse: opintopsykologi(at)jamk.fi tai puhelimitse torstaisin klo 9-10, p. 040 521 9415 . Päivystysvastaanotto ilman ennakkovarausta on maanantaisin Musiikkikampuksella klo 10-12.

Opintopsykologi tukee ja ohjaa opiskelijoita opiskeluun, motivaatioon ja oppimiseen liittyvissä ongelmissa. Lue lisää: http://opinto-oppaat.jamk.fi/fi/opinto-opas-amk/Opiskelu/Opintojen-ohjaus-ja-tuki/

Opiskelua tukevat opintojaksot ja ryhmät

Ryhmämuotoista ohjausta ja tukea on mahdollista saada opintojen eri vaiheissa. Ryhmissä saat tukea esimerkiksi esiintymisjännitykseen, työkaluja lukemisen, kirjoittamisen, tekstin hahmottamisen ja vieraan kielen oppimisen hankaluuksiin. Opinnot rullaamaan – ryhmä tarjoaa ryhmäohjauksen mahdollisuuksia silloin, kun opinnot eivät etene suunnitellussa vauhdissa. Ryhmässä työskentely mahdollistaa kokemusten ja jakamisen ja vertaistuen samisen muiden samojen asioiden kanssa painiskelevien opiskelijoiden kesken. Lisätietoa opinto-oppaassa http://opinto-oppaat.jamk.fi/fi/opinto-opas-amk/Opiskelu/Opintojen-ohjaus-ja-tuki/

Kv-koordinaattori

Tikon opiskelijoita palveleva Kv-koordinaattori on Risto Korkia-aho, etunimi.sukunimi@jamk.fi. Kv-koordinaattori ohjaa ulkomaille opiskelemaan / harjoittelemaan lähteviä opiskelijoita ja informoi opiskelijoita kansainvälistymisen mahdollisuuksista.

Koulutusvastaava

Tikon koulutusvastaavana toimii Mika Karhulahti, etunimi.sukunimi@jamk.fi. Toimenkuvaan kuulu mm. hyväksilukujen käsittely, tutkintorakenteeseen liittyvät kysymykset ja yleiset tutkinto-ohjelmaa koskettavat asiat.

Koulutuspäällikkö

Tikon koulutuspäällikkönä toimii Matti Hirsilä, etunimi.sukunimi@jamk.fi. Koulutuspäällikkö vastaa ohjauksen organisoinnista, toimivuudesta ja kehittämisestä koulutusohjelmissaan.

Koulutussihteeri

Piia Hynynen on tikolaisten koulutussihteeri. Hän huolehtii mm lukkari- ja tilavarausasioista ja monista muista käytännön systeemeistä. Piia auttaa opiskelijoita opinnäytetyön palautusvaiheessa.

css.php