Älykoti

Älykoti – Sosiaalinen, teknologinen ja virtuaalinen oppimis- ja kehittämisympäristö -hankkeen vaiheiden selvittelyä sekä varsinaisen Älykoti tilan rakentumisen seurantaa projektin eri toimijoiden silmin.

Mitä älyä Älykodissa oikein on?

Älykoti rakentuu Puistokadulle vanhaan maalaiskunnan kunnantaloon

Älykoti rakentuu Puistokadulle vanhaan maalaiskunnan kunnantaloon

 Älykodin yhtenä lähtökohtana on ollut ajatus siitä, että kaikilla ihmisillä on oikeus hyvään asumiseen iästä tai vammasta huolimatta. Kotona asumista ja päivittäistä elämää helpottavia ratkaisuja löytyy markkinoilta kirjava joukko – myös sellaisia älykotityyppisiä ympäristöjä, joissa esitellään asumista tai elämää ylipäätään helpottavia ratkaisuja löytyy lähes jokaisesta ammattikorkeakoulusta. Mitä älyä Älykodissa sitten oikein on? 

Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoimassa ja EAKR:n rahoittamassa Älykoti investointi- ja kehittämishankkeessa suunnitellaan ja rakennetaan  sosiaalinen, teknologinen ja virtuaalinen oppimis-ja kehittämisympäristö Älykoti. Älykoti tulee sijaitsemaan Puistokatu 35 kiinteistössä, joka tunnetaan vielä tällä hetkellä paremmin entisenä Jyväskylän maalaiskunnan kunnantalona. Toivottavasti tulevaisuudessa kiinteistö tunnetaan esimerkiksi juuri Älykodistaan, tilasta jossa yhteistyössä työelämäkumppaneiden kanssa pilotoidaan turvallisen asumisen ja hoidon ratkaisuja, arvioidaan erilaisten innovatiivisten ratkaisujen käytettävyyttä ja soveltuvuutta erilaisille asiakasryhmille sekä vahvistetaan kouluttajien, opiskelijoiden ja tutkijoiden osaamista hyödyntää teknologiaa asumisen tukena. Tilassa tapahtuvan soveltavan tutkimuksen ja sen tulosten avulla tullaan tulevaisuudessa varmastikin myös edistämään keskisuomalaisten yritysten tuotekehitystoimintaa ja vahvistamaan niiden kilpailukykyä.

Älykoti -blogissa seurataan älykotitilan muodonmuutosta 50 -luvun virastotalosta nykyaikaiseksi oppimis- ja kehittämisympäristöksi. Tavoitteena on esteetön ja saavutettavissa oleva matalan kynnyksen kodinomainen tila – ilmaisun kaikissa muodoissa ja merkityksissä.

Lue lisää Älykoti, sosiaalinen, teknologinen ja sosiaalinen oppimis- ja kehittämisympäristö -hankkeesta täältä.

2 Comments

Mari Kantanen
Posted 8.12.2010 at 12:49

Hei, kiva kun olet aloittanut tämän blogin. Toivotaan paljon merkintöjä.

Essi Heimovaara-Kotonen
Posted 8.12.2010 at 12:57

Kiitos kannustuksesta, aktiivista vuorovaikutusta toivotaan ja perään kuulutetaan 🙂

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*