Älykoti

Älykoti – Sosiaalinen, teknologinen ja virtuaalinen oppimis- ja kehittämisympäristö -hankkeen vaiheiden selvittelyä sekä varsinaisen Älykoti tilan rakentumisen seurantaa projektin eri toimijoiden silmin.

Jouluiloa Älykodista!

 
Ensimmäinen kolmannes hanketta alkaa olla takanapäin ja ainakin projektipäällikön silmin kuluneisiin kuukausiin on mahtunut paljon monenlaista. Vuoden viimeisimpiä viikkoja ovat leimanneet omalta osaltani erilaiset (työmaa)kokoukset, joissa on tarkennettu sähkösuunnitelmia, kalustehankintoja ja toimintasuunnitelmaa. Varusteluun liittyen laitoin juuri liikenteeseen ensimmäisen tarjouspyynnön, joka koski sähköisesti säädettäviä keittiö- ja kodinhoitokalusteita. Seuraavaa kilpailutusta , joka koskee ympäristönhallinta järjestelmää alan valmistelemaan vielä tämän vuoden puolella.
 
Myöskin viestintään ja tiedottamiseen liittyviä toimenpiteitä on mahtunut runsaasti loppuvuodelle. Ensimmäinen esite on painatettu ja nettisivustoa alettu rakentamaan. Lehdistä, ainakin HTC (Human Technology City) -lehdessä sekä JAMKin henkilöstölehdessä on alkuvuodesta 2011 juttua Älykotihankkeen tavoitteista ja toimijoista. Niinikään artikkeli Vanhustyölehteen on valmisteilla. 
 
Joulukuun alussa järjestetyssä työpajassa pääsimme visioimaan Älykodin toimintoja sekä pohtimaan tilan omaleimaisuutta. Osallistuminen työpajaan oli runsasta ja tuolloin  tuotettu materiaali on minulla tallessa odottamassa jatkotyöstämistä.  Tammikuussa hankkeessa harjoittelunsa aloittavat opiskelijat pääsevätkin heti ensitöikseen tekemään päivästä koontia.
 
Nyt on kuitenkin aika hieman hengähtää ja nauttia tunnelmallisesta joulun ajasta vaikkapa seuraavan runon (jonka riimittelijä on itselleni valitettavasti tuntematon) sanoin
 
Kohta loppuu kiire, lento –
alkaa Joulun aika rento.
Hiljaisuutta kuulostele,
nuku, syö ja nautiskele.
Kunnossa on silloin kuosi
 kun taas alkaa Uusi Vuosi
 
   
Joulutonttu rakennustyömaalla

Joulutonttu rakennustyömaalla

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*