Älykoti

Älykoti – Sosiaalinen, teknologinen ja virtuaalinen oppimis- ja kehittämisympäristö -hankkeen vaiheiden selvittelyä sekä varsinaisen Älykoti tilan rakentumisen seurantaa projektin eri toimijoiden silmin.

Viittä vaille valmista…

…tai niin sitä ainakin luulisi. Puistokatu kiinteistön vastaanottotarkastus on sovittu pidettäväksi huomenna 1.7. , mutta Älykodin osalta valmistuminen siirtyy pikemminkin elokuun alkuun. Erinäisistä mutkista matkassa johtuen kalusteasennukset tapahtuvat pääosin heinäkuun aikana – syypäänä tähän ovat mm. matkalla kadonneet toimitukset sekä lastauslavalta pudonneet paketit.

parkkipaikat Näkymä Älykodin sisäpihalta pääovelle.

Oman haastensa on aivan varmasti rakentamiselle ja aikatauluille asettanut se, että Älykoti on vain pieni, mutta vaativa osa koko kiinteistön kohtalaisen mittavaa peruskorjausta. Suunnittelijoista ja työmiehistä tuskin kukaan on ollut vastaavanlaisten asioiden kanssa aiemmin tekemisissä tai ainakaan tässä laajuudessa ja uskaltaisinpa väittää että seuraavalla kerralla tehtäessä moni asia olisi paljon helpommin ratkaistavissa. Nähtäväksi mm. jää, miten induktiosilmukka toimii yhteen monen monituisten sähkölaitteiden kanssa. Elämme siis jännittäviä aikoja – näinköhän sitä malttaa lomalle lähteä ollenkaan…

Pesutilan seinän viereen upotettu viemäri.pesutilan viemäri

Älykoti -hanke palaa taajuudelle taas elokuussa –  siihen asti kaikille oikein mukavaa ja rentouttavaa kesän aikaa seuraavan (tekijä tuntematon) runon siivin:

Nauti uusia perunoita ja voita
mansikoita ja makkaroita,
Tee saunaan tuore vasta
varpaat veteen kasta,
Hakkaa liiteriin halkoja
oio nurmikolla jalkoja,
Ihastele poutapilviä
siristele auringossa silmiä,
Haista kesän tuoksut
unohda turhat juoksut,
Muista paljon lekotella
laiturilla elämää hekotella,
Mieti kivoja juttuja
tapaa ystäviä ja tuttuja,
Älä murehdi ötököitä
vietä rauhallisia kesäöitä !

istutusaltaat Ensi kesänä tässäkin istutusaltaassa on toivottavasti hieman vihreämpää.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*