Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti ja ERKKERI valmistelevat Opinpaikkaa

Opin ovi –hankeperheellä oli tarve ja tahto. Tarve tehdä aikuisten ohjauksen kehittämistyötä näkyväksi ja tahto tehdä tapahtuma, joka erottuu. Syntyi ajatus Opinpaikasta – vuoden merkittävimmästä aikuisten ohjauksen tapahtumasta.

Opinpaikka-tapahtuman taustalla on koko Opin ovi –hankeperhe. Käytännössä tämä tarkoittaa lähes 40 alueellista sekä nippua valtakunnallisia projekteja. Tapahtuman järjestelyistä merkittävä vastuu on JAMK/AOKK:n koordinoimilla projekteilla Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti ja ERKKERI. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä muiden valtakunnallisten projektien kanssa (ks. tiedot alla) ja alueelliset kehittäjät tuovat tapahtumaan tärkeää sisältöä.

Tapahtuman keskeinen sisältö jakautuu kahtia. Kehittämistyötä on tehty vuodesta 2008 ja se on aika saada näkyväksi. Tässä äänen saavat Opin ovi –projektit ja ministeriöt. Toinen keskeinen asia on tulevaisuuteen katsominen. Miten tämä kehittämistyö kantaa hedelmää myös tulevaisuudessa ja mitä voimme vielä tehdä?

Erilaiset näkökulmat ovat tärkeitä. Mukaan on otettu nimekkäitä Keynote-puhujia, ministeriöiden edustajia ja vaikuttajia. Aikuisten ohjaus käsitellään hyvin erilaisten silmälasien läpi. Tämä on rikkautta niin alan ammattilaisillekin kuin siitä kiinnostuneille.

Odotukset Opinpaikalle ovat korkealla. Päättäjät paikalle. Ihmiset osallistumaan. Iltatilaisuus ikimuistoiseksi. Tällä hetkellä Opinpaikan kulisseissa kuhisee, jotta kaikki on kunnossa noin kuukauden päästä. Asiat ovat edenneet hyvin, mutta kokenut joukko tietää, että seuraavan kerran voi istahtaa alas lepäämään vasta 4.11.

Tarve ja tahto ovat siis yhä huipussaan. Me haluamme kertoa, että aikuisten ohjaus on kaikkien asia. Siitä kertominen voi olla hauskaa, jännittävää ja mukaansatempaavaa. Ihan niin kuin Opinpaikka – oppia ja juhlaa.

————————

Opinpaikan järjestävät Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen kehittämisellä 2008-2013 -kehittämisohjelman valtakunnalliset projektit (Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti, ERKKERI, TE-ERKKERI, LAITURI, STUDIO, NUOVE). Kehittämisohjelman rahoituksesta ja hallinnoinnista vastaavat Euroopan sosiaalirahasto, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Työ- ja elinkeinoministeriö.
—————————

Leave a Comment