Haku päällä ohjausalan opintovierailuille Eurooppaan

Suomalaiset ohjaus- ja neuvontatyön ammattilaiset voivat taas hakea Academia-opintovierailulle Eurooppaan. Opintovierailuilla edistetään ohjausalalla työskentelevien kansainvälistä liikkuvuutta ja tiedonvaihtoa hyvistä eurooppalaisista ohjauskäytännöistä. Hakuaika on 2.–22.11.2015.

Haun kohderyhmänä ovat erilaisissa ohjauksen tehtävissä toimivat neuvojat, ohjaajat ja asiantuntijat TE-palveluissa ja ammatillisessa koulutuksessa. Opintovierailulle voivat hakea myös henkilöt, jotka toimivat ohjauksen parissa yrityksissä ja järjestöissä. Opintovierailuille valitaan työpareja, jotka edustavat monipuolisesti ohjausalaa ja -tehtäviä sekä ammatillista koulutusta.

Opintovierailulle valituille myönnetään apuraha, joka kattaa majoitus- ja matkustuskustannuksia. Apurahan saaneet osallistuvat Academia-lähtövalmennukseen ja paluuseminaariin sekä tuottavat mm. loppuraportin ja ammatillisen artikkelin. Ammatillinen artikkeli on verkossa julkaistava työparin yhdessä tuottama tiivis kuvaus opintovierailulla saaduista hyvistä käytänteistä ja kokemuksista.

Keväällä 2015 opintovierailujen artikkelisatoon voit tutustua alla olevista linkeistä:

Artikkeleista saa hyvän käsityksen opintovierailulle osallistuneiden ohjausammattilaisten vierailulle asettamista tavoitteista, esimerkiksi ”tavoitteenamme oli etsiä uusia hyviä käytäntöjä ohjaustyöhön” ja niiden toteutumisesta ”Tutustumiskohteet palvelivat hyvin meidän molempien työtä sekä alueellisen yhteistyön kehittämistä”. Kirjoittajat toteavat yhteisesti, että koulutusjärjestelmien, ohjausalan käytäntöjen ja työvoimapalveluiden vertaaminen oli mielenkiintoista.

Academia-vaihtojakso luokitellaan JAMKissa ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi ja kaikille sen läpäisseille annetaan suorituksena 5 opintopistettä. Käynnistyvä haku koskee vuoden 2016 maalis-toukokuussa järjestettäviä vierailuja. Academia-ohjelma saa tukea Erasmus+ -ohjelmasta.

Lue lisää ja hae mukaan 22.11.2015 mennessä:

Academia-opintovierailut 2016

Jätä kommentti