Mistä innostumme? – TKI-työn syysstartti

TKI-työssä otettiin reipas startti syksyyn yhteisessä ideointi-workshopissa. Syksyhän on kehittämisen ja uuden kokeilun aikaa. Workshopissa liikkeelle lähdettiin siitä, mistä kukin työssään innostuu, ja innostuttiin sitä myötä vähän lisää.

Innostumisen aiheita kerääntyi liimalapuille seinän täydeltä. ”Uuden oppiminen”, ”Erilaiset opetusmenetelmät”, ”Liikkeellä olo”, ”Hyvä palaute”, ”Some”…. Erityisen monta mainintaa keräsi yhteistyö uusien ihmisten kanssa ja muiden innostaminen. Niinhän se on, ettei mikään kehity ilman ideoita, motivaatiota ja sujuvaa yhteistyötä. Tästä työskentelyvaiheesta jatkamme edelleen uusien hankkeiden kokoon kutomista ja asiaan pureudutaan vielä seuraavissakin syksyn TKI-tapaamisissa.

Tänä syksynä muutamia koordinoimiamme TKI- hankkeita saatetaan myös päätökseen. TILE-hankkeen päätösseminaari pidettiin viime viikolla ja Kiihdytyskaista-projektin päätösseminaari järjestetään 26.11. Tilalle on tietysti jo tullut ja tulossa uusia avauksia, kuten ATTE-hanke, jonka keskiössä ovat ammattipedagogiset toimintamallit nykyaikaisissa verkkoympäristöissä. Aktiivisten hankkeiden osalta tulossa on esimerkiksi Opin Ovi -hankkeiden iso valtakunnallinen levitysseminaari, jonka yhtenä järjestäjänä on Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti. Elinikäinen ohjaus Suomessa 2013 -seminaari pidetään 7.-8.10. Tampere-talossa.

Melkoisen hyvässä vauhdissa on myös kansainvälinen hankeyhteistyö, joka saa meidät ja kumppanimme liikkeelle. Vietnamilaiset korkeakoulujen rehtorit ja dekaanit kävivät juuri opintomatkalla Jyväskylässä BOOST-hankkeen puitteissa, lokakuussa opintovierailulle saapuvat nepalilaiset ja marraskuussa makedonialaiset. Koulutusviennin osalta taas aloitimme syyskuussa 10-viikkoisen kazakstanilaisten johtajien koulutuksen Jyväskylässä ja syksyn aikana kouluttajiamme työskentelee mm. Venäjällä, Chilessä, Kazakstanissa ja Saudi-Arabiassa. Saa nähdä, mitä kaikkea syksy tuo vielä tullessaan.

Vauhdikkaan startin myötä koko projektitoimijoidemme joukko toivottaa innostavaa alkusyksyä!

Teksti: Sonja Rahkonen

Jätä kommentti