Yhteinen Opinpaikka

Yleisön Opinpaikka-terveiset liisivät ympäri Aalto-salia.

Opinpaikka-tapahtuman nostattama pöly ja paperilennokit ovat pikku hiljaa laskeutuneet. Tapahtuman järjestäjien kiire ei loppunut tapahtumaan, vaan jälkihoito työllistää lähes yhtä paljon kuin itse tapahtuman valmistelu. Mutta jälkihoitoa on kiva tehdä, kun päällimmäisenä on onnistumisen kokemus. On aika summata tuloksia.

 • Vuoden merkittävin
  Opinpaikasta haluttiin vuoden merkittävin aikuisten ohjauksen tapahtuma. Tapahtuman merkitys näkyy varmaan pitkässä juoksussa, mutta tällä hetkellä tuntuu, että jotain liikahti. Tapahtumassa tuntui kollektiivinen huoli aikuisten ohjaus- ja neuvontatyöstä sekä kollektiivinen tahto ottaa seuraava askel.
Tuumauspisteillä tehtiin hiljainen tieto kuuluvaksi
 • Tulokset näkyväksi
  Aikuisten ohjaukseen kehittämistulokset haluttiin näkyväksi. Ja ne haluttiin näkyväksi erilaisella otteella. Tapahtuman ensimmäisen päivän pecha kucha show nosti esille Opin ovien tähtitulokset. Samaa tulosten jakamista jatkettiin tuumauspisteillä, kahvitauoilla, lounaalla ja lööpeissä. Kehittämistulokset siis näkyivät ja kuuluivat!
 • Porina pintaan
  Yleisö haluttiin osalliseksi. Siis ei ”pönötys-seminaaria” vaan pölinää ja porinaa, ajatustenvaihtoa, tuumailua yhteisen asian ympärillä. Meillä oli aivan mahtava yleisö! Se lähti heti mukaan keskusteluun, osallistui ja antoi oman osansa. Siinä sivussa täyttyi yksi tärkeä tavoite: 1200 kohtaamista.
 • Tulevaisuus näkyväksi
  Toisena päivänä halusimme asemoitua tulevaan. Jälleen kerran yleisö lähti hienosti mukaan. Tulevaisuuden lööpit olivat puhuttelevia ja hauskoja. Tulevaisuuden työpajojen tuotoksena syntyi askelmerkkejä, joita tulemme varmaan seuraamaan.

  Tulevaisuudentutkija Ilkka Halava herätti yleisön katsomaan kohti tulevaa
 • Tähtiesiintyjät
  Halusimme lavalle esiintyjiä, jotka innostavat ja herättävät. Lähes 30 esiintyjää edustivat hyvin erilaista näkökulmaa, mutta se oli vain rikkautta. Innostus oli lähes käsin kosketeltavaa ja taatusti kukaan ei nukkunut.
 • Mennään ulos
  Halusimme heti alusta asti, että Opinpaikka on muutakin kuin yksi piste Jyväskylässä. Tapahtuma näkyi verkossa. Panostimme web-sivuihin, sosiaaliseen mediaan ja videointiin. Opin ovi –toimijat valtasivat Ravintola Vesilinnan keskiviikkoiltana ja osa jatkoi yötyön merkeissä Salmian saunalla. Tapahtumasta tiedotettiin aktiivisesti ja yötyön tuloksena syntyi julkilausuma, joka luovutettiin opetusministeri Jukka Gustafssonille perjantaina 4.11. ja työministeri Lauri Ihalaisen erityisavustajalle 8.11.

Voimme siis todeta, että Opinpaikka oli monin tavoin onnistunut. Ja mikä tärkeintä – yleisö piti tapahtumasta! Tähän mennessä palautekyselyyn on vastannut 125 henkilöä ja tapahtuma on saanut arvosanan 3,35 asteikolla 1-4.

Opinpaikka-tapahtuman järjestäjät lähettävät ison kiitoksen kaikille tapahtumaan osallistuneille. Te teitte tapahtuman, joka muistetaan!

Lisätietoja: www.opinpaikka.fi

*******************************************************************************

Opinpaikan järjestivät Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen kehittämisellä 2008-2013 -kehittämisohjelman valtakunnalliset projektit (Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti, ERKKERI, TE-ERKKERI, LAITURI, STUDIO, NUOVE). Kehittämisohjelman rahoituksesta ja hallinnoinnista vastaavat Euroopan sosiaalirahasto, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Työ- ja elinkeinoministeriö.

*******************************************************************************

Leave a Comment