WAU! –Factoryn suunnittelu hyvässä vauhdissa

Hankkeen yhtenä osa-alueena on verkko-opetuksen kokeilu- ja kehitysympäristön rakentaminen ja tätä varten olemme saaneet käyttöömme yhden luokkatilan. Tilan suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Hankeryhmän yhteisissä ideoinneissa ja keskusteluissa on lennellyt luovia ideoita tilan toiminnallisuuteen ja monenlaisten oppijoiden huomioimiseen liittyen. Olemme pohtineet mm. miten lattiapintaa voisi käyttää toiminnallisena välineenä? Voiko siihen heijastaa tykin kuvaa? Millaisia vaatimuksia etäläsnäopetus asettaa tilalle? Kuinka moneen suuntaan tykin kuvaa tarvitaan? Miten tilan saadaan akustisesti sellaiseksi, että etäläsnäopetus onnistuu? Miten tilaan luodaan rauhallinen mutta inspiroiva tunnelma, joka tukee kaikkien oppimista? Miten mahdollistetaan läsnäolon ja yhdessä tekemisen tuntu sekä läsnä- että etäosallistujille?

Kaikkia ideoita ei varmastikaan pystytä toteuttaa mutta tavoitteemme on korkealla!

Tilan lähtötilanne näyttää tältä:

d206 alku