Pyörät pyörivät ja kiskot kolisevat – biomassa liikkuu!!

Jyväskylän ammattikorkeakoulun logistiikan ja luonnonvara-alan yhteistyössä laatima selvitys Keski-Suomen biomassakuljetusten logistiikasta on valmis. Bioenergiasta elinvoimaa –klusterin tilaama selvitys on tällä viikolla ladattavissa JAMKin kirjastosivuilla osana ammattikorkeakoulun julkaisusarjaa. Painettu julkaisu ilmestyy myöhemmin toukokuussa.

Suurimmat haasteet liittyvät metsähakkeen toimitusketjuihin. Mm. terminaalitoimintaa ja rautatiekuljetusten mahdollisuuksia sekä koko toiminnan ohjausta on pohdittava entistä perusteellisemmin. Eri osapuolien – biomassojen toimittajien, ostajien ja erilaisten alihankkijoiden – välisellä avoimella ja tiiviillä yhteistyöllä on mahdollista tehostaa koko ketjun toimintaa ja alentaa kustannuksia.

Tällaisen selvityksen koostamisessa oli omat haasteensa:  toimintaympäristö on valtavassa murroksessa ja eilisen päivän tiedot voivat kirjaimellisesti olla jo tänään vanhoja. Julkaisu palvelee kuitenkin paitsi bioenergiakuljetusten ajankohtaiskatsauksena, myös hyvänä alan perusopuksena vaikkapa päättäjille ja opiskelijoille. Sen verran perusteellisesti polttoaineketjuja on aukaistu…:)

Livahda logistiikan maailmaan ja kurkkaa tuoretta selvitystä!! Kantaakin saa ottaa taas kerran…:)