Onnea kirjailija-Lauralle!!

Olipa mukava Erkin päivän lounastuokio Keski-Suomen metsänhoitajakollegoiden kanssa! Tilaisuudesta tekin erityisen juhlavan se, että saimme todistaa Keski-Suomen Metsänhoitajat ry:n Härkömäen metsätilan historiikin julkistamista. Historiikin on kirjoittanut bioenergiatiimin jäsen FT Laura Vertainen. Työnsä Laura teki osana agrologi AMK-opintojaan yliopettaja Tero Vesisenahon ohjaamana.

Lämpimät onnittelut niin kirjailija-Lauralle kuin Terollekin upeasta lopputuloksesta!! Ensinnäkin on hienoa, että tällaisia projekteja yhteistyökumppaneiden tilaamina asiantuntijuushankkeina voidaan toteuttaa ja toiseksi että meillä on tiimissä tällaista vahvaa kirjoittajavoimaa! Kirjan kansien väliin eivät ihan kaikki tarinat päädy – hyvätkään.

Opiskelijamme tarvitsevat jatkossakin ”oikeita” tehtäviä ja toimeksiantoja kentältä. Töiden laajuus voi vaihdella suppeista selvityksistä ja raporteista laajoihin opinnäytetöihin. Kaikissa opiskelijatöissä taustalla vaikuttaa asiantuntijaohjaaja JAMKista ja yleensä mukana on tiiviisti myös tilaajaorganisaation edustaja. Lopputuloksesta hyötyvät kaikki osapuolet – niin kuin tästä Härkömäki-teoksesta.

Jos on tullut Härkömäen tila Lauralle erityisen tutuksi viime syksyn tiiviin kirjoittamisprosessin aikana, ovat tilan taimikot jääneet myös monen metsänomistajakurssilaisen mieleen, kun vaikkapa raivaussahan käyttöä on käytännössä harjoiteltu. Härkömäki on palvellut vuosikymmenten ajan mainiolla tavalla ihan tavallisia metsänomistajia erinomaisena käytännön oppimisympäristönä – paljolti kiitos aktiivisten ja uutterien tilanhoitajien.

Keski-Suomen Metsänhoitajat ry on muuten Suomen vanhin metsänhoitajien alueyhdistys. Se täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 85 vuotta. Lykkyä tykö seuraavillekin vuosikymmenille! Ja vielä kerran iso kiitos Keski-Suomen Metsänhoitajat ry:lle luottamuksesta ja tiiviistä yhteistyöstä Teron ja Lauran kanssa!

Härkömäen metsätila 1951-2010 –kirja on lainattavissa ainakin Luonnonvarainstituutin kirjastosta. Upeat värikuvat, piirrokset ja havainnolliset kartat sujuvaan tekstiin yhdistettyinä houkuttelevat ainakin minut tutkimusmatkalle Härkömäen metsiin.