Iso joukko hakijoita Bioenergiaosaaja -koulutukseen

Bioenergiaosaaja -koulutus korkeakoulutetuille on houkutellut mahtavan joukon hakijoita. Hakuaika päättyi viime perjantaina 28.1.2011. Lopullinen hakijamäärä on 75, mikä tarkoittaa sitä, että vain joka viides hakijoista valitaan mukaan tähän uuteen koulutukseen.

Toisaalta on erinomaisen hienoa, että koulutusta ja alaa kohtaan on näin valtava kiinnostus, mutta toisaalta on taas erittäin harmillista, että valittujen joukosta jää nyt pois iso joukko hyviä tyyppejä! Monella ”putoajallakin” olisi varmastikin hyvät mahdollisuudet toimia alalla. No, uskon kuitenkin, että vastaavaa koulutusta tullaan järjestämään uudemman kerran, jos ja kun onnistumme tällä ensimmäisellä kierroksella ja palaute yrityskentästä ja työelämästä on positiivinen! 

Työvoimaviranomainen vastaa hakijoiden esikarsinnasta, kriteereinä mm. suoritettu tutkinto, työkokemus ja hakijan omat perustelut koulutustarpeelleen. JAMKin edustaja on mukana hakijoiden haastatteluissa ennen lopullisia valintoja helmikuun lopussa. 

  

Bioenergiaosaaja -koulutukseen sisältyy myös 40 päivän työssäoppimisjakso bioenergia-alalla toimivissa yrityksessä tai organisaatiossa. Työharjoittelu tehdään 2.5.-28.6.2011 välisenä aikana.

 

Toivottavasti keskisuomalaiset yritykset tarttuvat tähän mahdollisuuteen! Meillä on kovatasoinen hakijakaarti, jonka osaamista voitaisiin varmasti monessakin paikassa hyödyntää. Jos kaikki menee nappiin, on tässä hieno mahdollisuus rekrytoida pidemmäksikin aikaa uusia tekijöitä kasvavalle alalle.

 

Keski-Suomi on bioenergia-alalla monella mittarilla mitattuna edelläkävijä, ja täällä on useita merkittäviä toimijoita. Tavoitteena on, että osaajat kohtaavat: opiskelijat löytävät taustaansa, kiinnostukseensa ja urasuunnitelmaansa parhaalla tavalla soveltuvan harjoittelupaikan joko Jyvässeudulta tai muualta Keski-Suomesta, miksei kauempaakin. Samalla alan yritykset hyötyvät ja saavat tarvitsemaansa lisäosaamista käyttöönsä – toivon mukaan pidemmäksi aikaa. Win-win- tilanne siis parhaimmillaan.