Uusia tuulia….

Bioenergiaosaaja –koulutuksemme on päättynyt –tyytyväisissä tunnelmissa kaikkien osapuolien mielestä. Hyvä niin! Nyt kun itsekin alan olla raportointia myöten ”valmis” tämän projektini kanssa, alkaa takki olla jo hiukan tyhjä. On kenties  aika uusien tuulien.

Uusia tuulia on päässyt aistimaan moni koulutettavistamme. 15:sta opiskelijasta yli puolet työllistyi välittömästi koulutuksemme jälkeen ja osin jo sen aikana. Tämä on paras mahdollinen palkinto ja kiitos myös meille kouluttajille tehdystä työstä! Se, että olemme saaneet aikaiseksi ”jotakin oikeasti hyvää”, kantaa eteenpäin ja antaa potkua uusiin haasteisiin tarttumiseen.

Bioenergiaosaajille löytyi töitä niin laitevalmistuksesta, energiantuotannosta, metsäpolttoaineiden hankinnasta kuin turvepuoleltakin. Hienoa, että keskisuomalainen elinkeinoelämä tarttui tähän mahdollisuuteen! Toivotaan, että ne muutamat töitä vailla olleetkin sijoittuvat pian työelämään ja tämän maan palvelukseen. Hyviä virityksiä on onneksi olemassa.

Mutta vielä kerran kaunis kiitos mukana olleille bioenergiayrityksille ja muille alan toimijoille kaikesta yhteistyöstä, jota matkan varrella oli: opintovierailuja, asiantuntijaluentoja, harjoittelun ohjausta, kehittämistehtävän ohjaamista, rakentavia keskusteluja jne. jne. Näinhän tämän pitäisikin mennä: ammattikorkeakoulu palvelee työelämää ja ”tuottaa” osaavaa työvoimaa sen tarpeisiin.

Tällainen täsmäkoulutus on mielestäni varsin tehokas ja vaikuttava työvoimapolitiikan toimenpide, silloin kun kohdejoukko on huolella valittu. Me täällä JAMKissa saimme koulutuksellemme hyvän lähtökohdan, kun saimme ”haltuumme” aivan loistavan joukon eri alojen osaajia.

Kaikille bioenergiaosaajille tuulta purjeisiin ja mainiota matkaa!!

PS. Itsekin hyppään pian uusille vesille ja jään työstäni joksikin aikaa toimivapaalle. Bioenergisiä tuulahduksia kirjoitetaan vast’edes ”uusvanhoin” voimin, asialla Bioenergiakeskuksen asiantuntijat.