Aktiivisuutta rannekkeilla osa 2

eBOSS-hankkeessa rannekehankintojen osalta päädyttiin syksyn 2017 osalta kilpailutuksessa Garmin Vivosmart 3 – rannekemalliin.

Aiemmista hankkeessa käytetyistä rannekkeista poiketen Vivosmart 3:ssa on mukana myös rannesykemittari. Lisäksi se sisältää kuntoilun seurantatyökaluja, kuten maksimaalinen hapenottokyky, fyysinen ikä ja voimaharjoittelu, sekä henkilökohtainen toistolaskuri.

Ranneke seuraa hyvinvointia koko päivän stressinseurantatoiminnolla. Vuorokauden ympäri toimivan sykemittauksen lisäksi se seuraa esimerkiksi askeleita, noustuja kerroksia, kulutettuja kaloreita, tehominuutteja ja unta. Garmin Vivosmart 3:n luvataan olevan turvallinen myös uidessa ja suihkussa.

Älykkäiden ilmoitusten avulla käyttäjä pysyy ajan tasalla, nähdessään puhelut, sähköpostit, tekstiviestit ja somepalvelujen ilmoitukset suoraan rannekkeesta. Muita elämää helpottavia ominaisuuksia ovat mm. automaattiset lataukset Garmin Connectiin. Tarvittaessa käyttäjä voi myös etsiä puhelimensa ja säätää musiikkia suoraan rannekkeen kautta.

Selain- ja mobiilipohjaisella sovelluksella voi seurata koonteja omasta hyvinvoinnistaan ja haastaa myös muita käyttäjiä erilaisiin hyvinvointihaasteisiin.

Hankkeen käyttäjiltä saatu palaute on ollut hyvää. Joitain yksittäisiä ongelmia lukuun ottamatta rannekkeet ovat toimineet hyvin. Sovelluksen tiedonjaon osalta toiveissa olisi kuitenkin, että joskus tulevaisuudessa myös askelten määrä, unen määrä ja laatu sekä stressitiedot olisivat jaettavissa valmentajalle.