Viitasaarelta kuuluu

Intensiivinen kolmen kuukauden valmennusvaihe on takana ja oli kokemusten vaihdon aika. Viitasaaren valmennusryhmäläiset olivat edenneet omien hyvinvointitavoitteiden saavuttamisessa. Mitä tarkempi ja konkreettisempi tavoite oli, sitä helpompi se oli saavuttaa. Ryhmä auttoi koko valmennuksen ajan pysymään mukana omassa muutoksessa, vaikka pienessäkin. Myös kaksi tsempparia oli kannustamassa valmennettavia. eBoss hankkeen verkkoympäristöstä löytyi myös uutta tietoa opiskelijoille. Tehtäviä pakerrettiin, välillä oli intoa enemmän ja välillä valmentajat tuuppivat lisää eteenpäin. Matkan varrella toteutetut yhteiset liikuntatapahtumat ja tapaamiset koululla olivat kannustavia. Kaikista kokemuksista sai lisävirtaa omaan tavoitteeseen.

Omat hyvinvoinnin konkreetit muutokset kuten esimerkiksi valmisruoan syömisen vähentäminen, innostuminen ruoan valmistamiseen tai kävellen koulumatkojen taittaminen auton sijaan siirtyivät myös puolisoon tai muuhun perheeseen. Hyvinvointi ”tarttui” mukavalla tavalla ja näin valmennettava sai perhepiirissäkin tukea muutoksen aikaansaamiseen. Yksin ei ole helppoa, kaverin kanssa parempi.
Verkossa on tehty tehtäviä, vaihdettu sähköisesti kuulumisia, seurattu omaa hyvinvointia, kuten askeleita, unta ja stressitasoa hyvinvointirannekkeesta ja sen sovelluksesta. Valmentajat ja tsempparit ovat kannustaneet whatsappilla ja tekstiviesteillä, välillä soiteltukin. Kuitenkin mukava oli myös digitaalisten välineiden lisäksi pelata lautapelejä – hauskaa oli, pientä kilpailuhenkeä löytyi ja mieli oli iloinen.

Kuukauden päästä mennään yhdessä patikoimaan ja tsekataan miten on edetty sekä vaihdetaan kuulumisia.

Teksti: Merja Kurunsaari Valokuvat: Merja Kurunsaari