Hyvinvointiteknologian opiskelijoiden projektimessut 26.4

Hyvinvointiteknologian opiskelijoiden projektimessut järjestettiin torstaina 26.4 Rajakadun F-siivessä. Paikalla oli yhteensä 11 ryhmää ensimmäisen ja kolmannen vuoden opiskelioita, jotka esittelivät kevään projektituotoksiaan.

Projekteissa yhdistyi innovatiivisuus ja nollabudjetointi. Tuotokset itsessään olivat oivaltavia, mutta myös niiden suunnittelussa ja rakentamisessa jouduttiin käyttämään paljon mielikuvitusta kun tarjolla olevat varat olivat käytännössä nollissa. Opiskelijat käyttivät töissään muunmuassa kierrätysmateriaaleja.

Messuilla oli tuotoksina muun muassa Supersukset pyörätuoliin, Rollaattorilumiaura sekä Apukävelykepit. Eräs ryhmä oli innovoinut laitteen kamerakännyköihin, jossa ei ole kuin yksi kamera eli laitteet, joissa ei ole ns. videopuhelukameraa. Pete eli Periscope Telescopen avulla käyttäjä voi käyttää videopuhelumahdollisuutta myös laitteissa, joissa ei ole edellä mainittua kameraa. Laitteita on jo olemassa, mutta ne ovat mallikohtaisia ja kalliita. Pete toimii universaalisti valmistajasta ja mallista huolimatta sekä se on kilpailukykyisesti hinnoiteltu.