Näkökulma linssin toiselta puolelta

Yksi Innovaatiokuukaudessa mukana olevista opiskelijoista kertoo omia tuntemuksiaan kurssista sekä viimeisimmästä työpajasta.

Lähdin Innovaatiokuukauteen mukaan omalla yritysideallani, jonka aihepiirinä oli vaatetusalan kansainvälinen alihankinta- ja ostotoiminta. Kurssin aikana olemme muodostaneet tiimit ja tehneet harjoituksia, jotka ovat kehittäneet ideaa ja osoittaneet kohtia, joita pitää vielä miettiä ja hioa. Jokaisella kerralla on teemoittain käsitelty eri asioita ja siten päästy hallitusti etenemään. Palautteen saaminen ja asioiden pohtimen yhdessä kurssin vetäjien kanssa on ollut antoisaa.

Tänään paikalle oli tullut eri alojen asiantuntijoita kuuntelemaan myyntipuhettamme yritysideaan liittyen, sekä keskustelemaan kanssamme. Myyntipuheen pitäminen jännitti yllättävän paljon, vaikka tällä kertaa puhuttiinkin englannin sijaan suomeksi. Ihan hyvin puheen pitäminen taisi mennä, vaikka tuntuikin että selitin asiani hieman sekavasti ja unohdin puolet. Tiimini toinen jäsen kuitenkin täydensi puhettani pitämällä oman esityksensä yritysideastamme minun jälkeeni. Eli tiimityöskentely kannatti! Asiantuntijoiden palautteen saaminen ja heidän kanssaan keskustelu oli todella hedelmällistä ja ehdottomasti kurssin tähän astinen kohokohta. Tämä oli hieno tilaisuus päästä puheisiin monen eri ammattilaisen kanssa kerralla. Saimme hyviä vinkkejä ja paljon aihetta pohdintaan sekä mielipiteitä, jotka ottaa huomioon.

Alun pienoisesta varautuneisuudestani huolimatta tämä kurssi on nimensä mukaisesti innostanut innovoimaan uusia asioita. Ja vaikka ideat tuntuvatkin muuttuvan koko ajan ei se haittaa, koska se taitaa olla koko kurssin tavoitekin! Nyt alan selkeästi huomata muutoksen ajattelutavassani, mikä on myös yksi kurssin päämääristä. Tähän mennessä olen esimerkiksi oppinut, että avoin mieli on avain uuden oppimiseen ja ihmisen on helppo jämähtää tapoihinsa, olivat ne sitten arjen rutiineja tai ihan pään sisäisiä.