Vuorovaikutteisuutta ammatillisen tiedon käyttöön

Arvaatko mitä työntekijä kirjastossa miettii, kun hän saattelee uutta kirjaa hellästi uutuushyllyyn tai asettelee vastahankitun verkkoaineiston saataville Nelli-portaaliin? Hän toivoo kirjalle monia käsiä, jotka kohottavat sen lukuetäisyydelle ja sitten laskevat sen yöpöydälle, keittiönpöydälle, vessanpöntön vierelle, olohuoneen lattialle tai syliin. Hän toivoo, että verkkoaineistoa selaillaan taas ja taas ennen nukkumaan menoa sängyssä lukulaitteella tai loisteputkien valossa työhuoneissa ja luokissa tai kotona olohuoneessa, välillä katseen kohotessa näytön yläpuolelle ja taas laskeutuessa kirjoittamaan tiedosta syntynyttä kommenttia, ajatusta, lainausta. Sillä tieto on olemassa käyttöä varten.

Tämä blogi on syntynyt halusta ryhtyä vuorovaikutteiseen ja avoimeen ammatillisen tiedon käyttöön ja jakamiseen kirjaston ja sen asiakkaiden kanssa. Tulemme kirjoittamaan mielenkiintoisista kirjoista, artikkeleista ja opinnäytetöistä. Jaamme kanssanne hyödyllisiä tiedonhakuvihjeitä ja tiedonkäyttäjien kokemuksia sekä avaamme verkkoaineistojen sisältöjä näkyvämmiksi ja löydettävämmiksi. Haastamme erilaisia tiedonvälityksen toimijoita vuoropuheluun kanssamme. Ja esitämme tärkeimmän kysymyksen: mistä Sinä haluaisit tässä blogissa kirjoitettavan?

Pirkko Jokela
Birgitta Kurvinen
Kirsi Laasasenaho
Pirjo Pohjolainen

Riitta Ruuska

Seuraavaksi blogikirjoittajaksi haastamme Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjastonjohtaja Risto Heikkisen.

Jätä kommentti