Mitä syömme mieluiten?

Ruoka puhuttaa meitä joka päivä. Halusimme tai emme, ruoka ja ruokailu määrittävät ja rytmittävät arkisia toimintojamme.

Miten ruoka vaikuttaa ajankäyttöömme ja ostopäätöksiimme?
Mitä syömme mieluiten tai mitkä ovat eri elintarvikkeiden kulutusmäärät?
Miten ruoka näkyy päivittäistavarakaupassa Reilun Kaupan ja luomutuotteiden myyntinä tai ravintoloiden annosmäärinä?

Vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin selviävät Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:n syksyllä julkaisemasta Ruokatietoa 2011 -kirjasta. Ruokatietoa tutkimus- ja tilastojulkaisu ilmestyy kahden vuoden välein ja löytyy JAMKin Lutakon kampuskirjaston käsikirjastokokoelmasta.

Muita aiheeseen liittyviä tilastoja löydät verkosta mm:

Elintarviketeollisuusliitto, ETL http://www.etl.fi/www/fi/tilastot/rakennetilastot.php 
Ruokafaktaa http://www.ruokatieto.fi/Suomeksi/Ruokafaktaa 
TEM toimialapalvelu, toimialaraportit mm. elintarviketeollisuus ja ravitsemistoiminta (vaatii kirjautumisen kts. JAMK, Optima, Opinfoorumi, kirjaston tunnustori) http://www.temtoimialapalvelu.fi/ 
Tilastokeskus http://www.stat.fi/

Tilastoja löydät myös:
http://www.jamk.fi/kirjasto, Nelli-portaali, Monihaku, Tarkemmat aihealueet, Tilastot

Tutustu kirjastossa myös Tilastokatsaukseen. Tilastokeskuksen neljä kertaa vuodessa ilmestyvään painettuun julkaisu.

Jätä kommentti