Kirjavinkki: Vastuullinen liiketoiminta kansainvälisessä maailmassa

Vastuullinen liiketoiminta kansainvälisessä maailmassa

 ISBN-numero 9789524952132
Tekijät: Maria Joutsenvirta ym. (toim.)
Kustantaja: Gaudeamus
Painovuosi: 2011
Asu: nidottu, pehmeäkantinen
Kieli: suomi
Sivumäärä: 390
Aihealueet: Talous ja työelämä
Saatavuus JAMK kirjastossa:  kolme nidettä,
http://janet.amkit.fi/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?BBID=186170 
 
Mikä on yritysten vastuu globaalissa taloudessa? Kenen etuja vastuullinen liiketoiminta palvelee?

Yhä useammat yritykset osaavat toteuttaa vastuutaan innovatiivisesti ja menestyksekkäästi. Yritysvastuun vahvistuminen lisää kuitenkin yritysten valtaa ja herättää uusia oikeudenmukaisuuden ja demokratian kysymyksiä.

Kirjassa tarkastellaan yritysten vastuullisen liiketoiminnan moninaisia haasteita nykytaloudessa. Aihetta hahmotetaan niin yritysten, kuluttajien, kansalaisyhteiskunnan, sijoittajien kuin viranomaistenkin näkökulmasta. Samalla käsitellään yrityksiin kohdistuvia vaativia ja usein ristiriitaisiakin odotuksia.

Kirja tarjoaa ajankohtaista tietoa yksityisellä, julkisella sekä kolmannella sektorilla työskenteleville ammattilaisille, joiden tehtäviin kuuluvat esimerkiksi yritysten yhteiskuntasuhteet, ympäristöjohtaminen, kehitysmaat ja kansainvälinen liiketoiminta, tuotteiden ja liiketoiminnan kehittäminen sekä toisaalta yritysten yhteiskunnallinen säätely. Teos on suunnattu myös liiketaloustieteen ja muiden yhteiskuntatieteiden opiskelijoille ja tutkijoille.