Lukuvinkit: Matkaopas tulevaisuuteen ja Mr & Mrs Future ja 5 suurta kysymystä

Matkaopas tulevaisuuteen

Tekijät: Hiltunen, Elina (kirjoittaja)
Kustantaja: Talentum
Tekstin kieli: suomi
Painovuosi: 2012
Tuotteen tiedot: nidottu, pehmeäkantinen, 351 sivua
ISBN: 9789521417412
Mustavalkokuvitus
Saatavuus JAMK kirjastossa: http://janet.amkit.fi/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?BBID=209145

Selkeä opas niille, joita kiinnostavat tulevaisuuden muutokset, niihin varautuminen ja tulevaisuuden tekeminen. Kirja käy läpi ennakoinnin peruskäsitteistön ja -tekniikat, mm. trendit, villit kortit, heikot signaalit ja skenaarioprosessit.

Kirjassa korostetaan, että muutosta voi myös tehdä. Heikkojen signaalien avulla voimme murtaa pinttyneitä ajatusmallejamme ja luoda uutta ja yllättävää. Tulevaisuusikkuna ja ”strateginen sattumointi” ovat kirjoittajan kehittämiä menetelmiä heikkojen signaalien käyttöön. Tulevaisuustyöskentely yhdessä sidosryhmien kanssa antaa uusia näkökulmia. Käytännön esimerkit näyttävät, miten suomalaiset ja kansainväliset yritykset ja organisaatiot käyttävät ennakointia strategisessa suunnittelussa, tulevaisuuden innovoinnissa sekä sen kommunikoinnissa.

 

Mr & Mrs Future ja 5 suurta kysymystä

Tekijät: Aaltonen, Mika (kirjoittaja), Jensen, Rolf (kirjoittaja)
Kustantaja: Talentum
Tekstin kieli: suomi
Painovuosi: 2012
Tuotteen tiedot: nidottu, pehmeäkantinen, 280 sivua
ISBN: 9789521418020
Mustavalkokuvitus
Saatavuus JAMK kirjastossa: http://janet.amkit.fi/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?BBID=211091

Mitä tapahtuu, kun Mr ja Mrs Future lähtevät etsimään vastauksia viiteen suureen tulevaisuutta koskevaan kysymykseen? Mitkä viisikymmentä ihmisille ja yrityksille ratkaisevaa globaalia trendiä ja muutosta he löytävät? Entä millaisia mahdollisuuksia muuttuva maailma voi tarjota? Tarina tempaisee lukijan mukaan matkalle, jossa ajattelua ja päätöksentekoa inspiroivat omilla näkemyksillään kolme erilaista opasta. Mika Aaltonen on tutkimusjohtaja, kauppatieteen tohtori, ennakoinnin ja kompleksisuuden dosentti. Hän on kansainvälisesti erittäin verkottunut päätöksenteon asiantuntija, jonka palveluksia monet hallitukset ovat käyttäneet. Hän on kirjoittanut monia artikkeleja ja kirjoja. International Biographical Centre valitsi hänet juuri 2000-luvun 2000 johtavan intellektuellin joukkoon. Rolf Jensen on tanskalaisen Dream Companyn Chief Imagination Officer. Hän asuu Kööpenhaminassa ja on Euroopan tunnetuimpia futuristeja. Hänen intohimonsa on markkinapaikka – salaisuuksien paljastaminen katsomalla huoneen läpi seuraavaan huoneeseen. Hänen bestsellerinsa Dream Company on käännetty 10 kielelle. Hänen viimeiset kaksi kirjaansa Heartstorm ja The Future Makers ovat menestyneet hienosti Tanskassa. 

Jätä kommentti