Juhannusaatonaatto klo 14…

…hyvät asiakkaat, kirjasto suljetaan

Ennen kuin kirjasto sulkee ovensa kesäksi ja kirjaston työntekijät menevät kesäunille arkistokaappeihin koipallot jakkupukujensa taskuissa ja hiusverkot nutturoidensa suojana, Sinun, hyvä asiakkaamme on syytä tietää muutama oleellinen seikka.

Koska haluamme nukkua rauhassa koko kesän auringon valolta suojassa, lainojen eräpäivät siirtyvät elokuulle. Sinun ei tarvitse kuitenkaan paniikissa soitella tai tulla käymään heti elokuun 1. päivä, sillä kesän yli lainassa olevan materiaalin eräpäivät menevät viikolle 32. Voit antaa kirjaston aueta rauhassa ja suoda henkilökunnalle pehmeä paluu arkeen ja aikaa ajaa kasvanut tonttuparta pois alaleuasta.

Jos sinun kuitenkin on pakko palauttaa lainojasi kesäsulun aikana, voit käyttää Rajakatu 35:ssä sijaitsevaa Pääkampuksen kirjaston F1 –ulko-oven vieressä olevaa palautuslaatikkoa tai Pitkäkatu 18-22 sijaitsevaa Musiikkikampuskirjaston, Voionmaankadun puoleisen oven vieressä olevaa palautuslaatikkoa. Näitä laatikoita käyvät tyhjäämässä silloin tällöin uniltaan havahtuvat virkailijat.

Toisin kuin kirjaston henkilökunta, Nelli on kone joka jaksaa painaa töitä myös kesällä. Näin ollen kirjaston elektroniset aineistot ovat käytössäsi , jos haluat ottaa vaikkapa tieteellisen lähestymistavan juhannukseen. Voit lukea esimerkiksi Cinahl-tietokannan artikkelia Predictors of hangover during a week of heavy drinking on holiday tai tulostaa ja teipata Stroke & Sausage uutisen kesäkeittiön oven pieleen. Myös suomenkielistä lähdeaineistoa löytyy, esim. Duodecimin Suojaamaton seksi–artikkeli.

Jos taas kaipaat kesälukemiseksi jotain muuta, voit hakea kaunokirjallisuutta  Pääkampuksen kirjaston parvelta tai vaihtaa jo luetut opuksesi Lutakon kampuskirjaston Kierrätä kirja –hyllystä uuteen luettavaan. Ja mikäpä estää lainaamasta Musiikkikampuksen kirjastosta Vivaldin  Kesän ja kuuntelemasta ukkosmyrskyä. Mutta käy ennen kuin juhannusaatonaattona kello tulee 2 iltapäivällä!

Jos kaikesta huolimatta sinun tulee ikävä kesätauolla olevaa kirjastoamme, voit aina lievittää tätä ikävää kaupunginkirjastossa  tai yliopistonkirjastossa .

Ihanaa kesää kaikille asiakkaillemme, mukavaa nähdä teidät taas syksyllä!

Kirsi Laasasenaho

Kirjaston kesäaukioloajat

2 kommenttia

  1. Kiitos ihanasta viestistänne ja kauniita kesäunia sinne indeksien, asiasanojen ja inventaarien keskelle 🙂

Jätä kommentti