IFLA, oi IFLA, milloin sun taas nään?

Musiikkikampuksen kirjasto valmistautui vastaanottamaan Jyväskylään lukuisia kansainvälisiä kirjastoalan vieraita elokuun perjantaisena päivänä Helsingin IFLA konferenssin päätteeksi. Vierailupäivää oli suunniteltu pitkään eri tahojen kanssa Jyväskylässä, olihan päivän vierailukohteena Jyväskylän kirjastot: Jyväskylän yliopiston kirjasto, kolmen toimijan (JAMK, JY ja ao) Musiikkikampuksen kirjasto Pitkäkadulla sekä upouusi Palokan aluekirjasto. Jyväskylän kirjastojen yhteistyöryhmällä oli suunnitteluvastuu, joka jakautui toteutukseen kirjastoittain.

Daa dirlanda!

Musiikkia joka puolella: samaan aikaan Moirislammen puiston viralliset avajaiset klo 14 alkaen loivat tunnelmaa talon ulkopuolelta asti! Lisää musaa kuultiin konserttisalin kirjastoesittelyn tukena opinnäyteäänitteestä (Sibeliusta piano + viulu) sekä atk-luokassa afrikkalaista rumpumusiikkia tietokantaesittelyn sykkeenä.

Sua läksin silloin seuraamaan…

Vierailupäivänä 17.8. Musiikkikampuksen kirjastolla vieraili innokas noin kolmenkymmenen hengen ryhmä, joka oli ennakkoilmoittautumisiin verrattuna puolittunut. No, se helpotti aikataulullisesti ryhmän liikkumista kirjaston sisällä kahdessa kerroksessa – kiitos myös hissin – rappusia ylös ja toisia alas kohti studiotiloja…

Kansainvälinen joukko innostui Musiikkikampuksen kirjastosta.

Tiloja ravattiin kahdessa ryhmässä, joten vieraat pääsivät lähelle katsomaan, koskemaan ja kyselemään. ”Ooh ja aah!” kuului usein kameroiden leiskutessa kun vieraat kiertelivät Musiikkikampuksella Jyväskylän yliopiston keyboardluokassa, JAMKin atk-luokassa, käsikirjastossa värikkäiden muskarimateriaalien parissa tai itse kirjastosalissa tiedonhakupisteiden ja kuuntelupaikkojen luona.

…vaan jouduin paikkaan pehmeään

Studiosessio kiinnosti IFLA-vieraita.

Suurimman huomion sai studiosessio, jossa ”elävänä äänityskoppiin purkitettu” keväällä valmistunut muusikko Elias Kahila demosi yhdessä kirjaston Tapani Lehtosen ja JAMKin MMM:n opettaja Ilari Miikkulaisen kanssa studion käyttötapoja sekä äänieristetyn tilan toimivuutta. Kirjastovieraille suurin juttu oli se, että studio kuului kirjastoon, mikä laajensi kirjaston toiminta-ajatusta korvin kuultavalla tavalla!

– silloin päätin yöksi tähän jään!

Vieraita kiinnostivat monet asiat, iloksemme jouduimme vastailemaan kysymyksiin paitsi tiloista, käyttäjistä, opetusmateriaaleista, myös luetteloinnista, luokituksesta, kirjastoyhteistyöstä ja vaikka mistä! Työtilojammekaan ei unohdettu, joten kaikki salat paljastettiin iloisessa tapaamisessa, joka oli vauhdikas ja onnistunut.

Keski-Suomeen matkanneet IFLA-osallistujat ryhmäkuvassa JAMKin kirjastolaisten kanssa

Lue lisää kansainvälisten kirjastovieraiden kuulumisia uudesta jamk.fi-lehdestä (s. 24-25)!

Musiikkikampuksen kirjasto kuittaa ja tervehtii!
Arja Kunnela, informaatikko

Jätä kommentti