E-aineistomuutoksia 2013: lue lakia ja e-kirjoja, joukko e-sanomalehtiä ja ACM-tietokanta poistunut

Vuosi 2013 on tuonut kirjastolle uusia e-aineistoja, ja samalla yksi on poissa. Vähäisen käytön vuoksi päätimme lakkauttaa ACM-tietokannan. Yllättäen lähes kaikki kotimaiset sanomalehdet poistuivat Pressdisplay-lehtipalvelusta. Onneksi jäljelle jäi runsaasti ulkomaisia sanomalehtiä.

Uusia ja uudistettuja aineistoja

Kirjasto panostaa e-kirjoihin ja hankimme loppuvuonna kahdeksan Duodecimin sosiaali- ja terveysalan, hoitotyön ja lääketieteen sähköisen oppikirjan kokoelman. Nämä kotimaiset kirjat avautuvat luettavaksi Terveysporttiin ja löytyvät Janetista.

Päivitimme myös Sanoma Pro -verkkokirjakokoelman. Palveluissa on yhteensä suomenkielistä 54 kirjaa eri aihealueilta. Myös nämä kirjat löydät Janetista.

Suomen laki –online palvelu sai syksyisessä koekäytössä innostuneen vastaanoton ja tämä helppokäyttöinen palvelu päätettiin tilata. Kannattaa tutustua! Lakien lisäksi sopimukseemme kuuluu myös noin 60 alan e-kirjaa. Ne ovat käytettävissä ainoastaan palvelun kautta etkä valitettavasti löydä niitä Janetista.

 

Office 2013 on tuloillaan ja olemme päättäneet hankkia aiheesta e-kirjoja Anni-aineistopalvelimelle. Ilmoittelemme tarkemmin kunhan saamme kirjat käyttöön.

Hyvästi kirjastokortti!

Kotimaisen Ellibs e-kirjapalvelun käyttöä helpotimme joulukuussa. Nyt sinun ei tarvitse enää käyttää kirjastokorttiasi Ellibsin e-kirjaa avatessa. Palvelu toimii jatkossa kuten useimmat tietokantamme, JAMKin verkossa IP-rajauksella ja etäkäytössä JAMKin verkkotunnuksilla.

Katso lisää e-kirjoista ja e-kirjapalveluista ja niiden käytöstä Nellistä tai kirjaston sivuilta. Haastavaa mutta palkitsevaa e-kirjan mobiilikäyttöä olemme syksyn aikana testailleet ja raportoineet Hyllyt levällään -blogissamme.

Teemu Makkonen

Jätä kommentti