Lainan päivä 8.2.

Lainan päivänä 8.2. kannattaa poiketa kirjastossa. Silloin on suurella todennäköisyydellä joka ikisessä Suomen kirjastossa jonkinlaista ekstraa ja häppeninkiä tarjolla ja niin on myös JAMKin kirjastossa.

Ensinnäkin voit osallistua missä tahansa toimipisteessämme leffalippujen arvontaan. Toisekseen voit käydä omin silmin toteamassa että olemme saaneet söpöt palautelaatikot asiakkaiden käyttöön. Eli kun aikaisemmin käytössä on ollut palaute puhelimen, sähköpostin ja www-lomakkeen kautta, nyt se onnistuu myös kynällä ja paperilla. Kehitys senkun kehittyy 🙂 Toki suullista palautetta voi myös antaa suuntaamalla askeleensa kohti kirjaston asiakaspalvelua tai kohtaamalla kirjaston työntekijä hyllyjen välissä.

Lutakon kirjastossa voi käydä ihmettelemässä tuhottujen kirjojen näyttelyä. Ne kirjat ovat todellakin loppuun lainattuja.

Nämä nimekkeet ovat kuuminta hottia JAMKin kirjastossa

Lainan päivän kunniaksi vielä muutama mielenkiintoinen tilastotieto. Viimeisen kymmenen vuoden ajan lainatuin kurssikirja JAMKin kirjastossa on Tutki ja kirjoita. Sen eri vuosien painoksia on lainattu 4249 kertaa. JAMK kirjaston lainatuin lehti viimeisen kymmenen vuoden ajan on puolestaan Hoitotiede. Sen eri numeroita on lainattu 3210 kertaa. Verkkoaikaa elävää voi myös kiinnostaa se, että kahden viimeisen vuoden ladatuin e-opinnäytetyö on Olkapään impingement – oireyhtymän fysioterapia : kyselytutkimus Keski-Suomen keskussairaalassa leikatuille potilaille, 6996 latauskerralla.

Mutta löytyykö JAMKin ahkerasti käytetystä ja uudistuvasta kokoelmasta yhtään kirjaa jota ei olisi lainattu kertaakaan? Sitäkin voi näin Lainan päivän kunniaksi pohtia. Jos ei mukaan lasketa uunituoreita uutuuksia, joitakin ei koskaan lainattuja teoksiakin todella löytyy. Olisitko Sinä esimerkiksi tämän Kirjastokaskuja kirjan ensimmäinen lainaaja?

Mukavaa Lainan päivää,

Kirsi Laasasenaho

Jätä kommentti