Kirja on Ystävä

Kohtaat näitä elämäsi varrella väistämättä. Joistakin tiedät jo kantta vilkaisemalla, että ei kiitos, ei ole Sinun makuusi ja jotkut ovat pakkopullaa joka vain on kestettävä. Useimmista sen sijaan riittää iloa, huvia ja hyötyä pitemmäksi tai lyhyemmäksi aikaa. Ja joskus on onni kohdata todellinen Ystävä.

Kun poikkeat Pääkampuksen kirjastossa, pysähdy myös Kirja on Ystäväsi näyttelyn kirjojen äärellä. Alla muutama esimerkki kirjaston henkilökunnan kirjaystävistä perusteluineen .

Lokki Joonatan
”Tarvitseeko tätä edes perustella, miksi on ystävä?”

Uusi kieliopas
”Kielipoliisin ehdoton ystävä ja apu tekstien viidakossa”

Viihtyisä koti. Kattaukset ja koristelut
”Tämän kirjan haen aina uudestaan ja uudestaan hyllystä ja olen tehnyt sitä jo reilun vuosikymmenen. Olen innokas kodinlaittaja ja fiilistelijä, joten melkeinpä jokaisella ystävien kokoontumisella tai lastenjuhlalla on jokin teema. Se saadaan aikaan koristelulla ja kattauksella. Tämä kirja on pohjaton ideapankki sekä tunnelman nostattaja. Paras ystävä miesvaltaisessa taloudessa :)”

Sofian maailma, Veronika päättää kuolla, Että hän muistaisi saman
”Olemisen ja elämän monimutkaisuutta. Tunteita herättävää ja koskettavaa. Vaikka ovat samalla hyvä keino todellisuuspakoon ja muun maailman unohtamiseen, niin samaistumiselta ei voi kuitenkaan välttyä. Kirja avartaa maailmaasi ja antaa siihen paljon uutta, kuten ystäväkin.”

Iloisen luuserin käsikirja
”Tämä on elämäntaitokirjojen ehdoton TOP 1. Otteita: ”Sisäinen ohjaus on iloisen luuserin tärkein motivoija, ainoa auktoriteetti, jota todella kannattaa kuunnella.” ” Hyväksynnän haaliminen on orjuutta.”Luuserius on vapautta ajatella niin kuin huvittaa.” ”Dynaaminen luuseri – heh heh siirry seuraavaan lukuun.”

Tiitiäisen satupuu
”Voiko ihanampaa kirjaa olla? Sopii sellaiselle joka ei halua ottaa maailmaa itsestäänselvyytenä”

Ystävänpäiväviikolla JAMKin kampuksilla voi kirjoittaa myös viestin seinään tutulle tai salaiselle ystävälle. Viereisessä kuvassa JAMKin kirjaston saama viesti.

Hyvää Ystävänpäivää!

Kirsi Laasasenaho

Jätä kommentti