Yhden yön heiloja ja kovaa melua – missäpä muualla kuin kirjastossa

Pääkampuksen kirjaston asiakkaana olet saattanut kevään mittaan miettiä onko kirjaston henkilökunta katsonut vähän liikaa mm. näitä ohjelmia: Pientä pintaremonttia (MTV3), Kotia kohti (AVA), Hurja remontti (Nelonen), Unelmien talo (Nelonen), Kodikkaasti vuokralla (liv), Sisustusarkkitehti Marko Paananen (liv), Kodin kunnostajat (tv 5), tai Grand Designs – unelma-asunnot (AVA). Kieltämättä kirjamme ovat nyt vaihtaneet kiivaasti paikkaa kuljetuskärryt ryskyen ja hälytysportit ujeltaen. Meneillään on ollut ja on edelleen useita yhtäaikaisia kirjasiirtoprojekteja.

Kurssikirjojen lyhytlainakappaleet – yksi yö ilmaiseksi, toisesta maksu
Kaikkein eniten kiukkuista palautetta olemme saaneet siitä kun siirsimme kurssikirjojen lyhytlainakappaleet tavallisten kurssikirjojen yhteyteen. Asiakkaitamme on suututtanut se, että he ovat kurssikirjan lainatessaan ohjeistuksesta ja punaisella teipillä merkitsemisestä huolimatta lainanneetkin juuri sen lyhytlainakappaleen. Ja selvää on ettei Saarijärveltä, Tampereelta tai Parkanosta kirjaa niin vain palauteta seuraavana arkipäivänä, tavallista korkeammat myöhästymismaksut ottavat päähän myös. Tässä ei nyt meidän muu auta kuin pahoitella kovasti asiakkaillemme aiheutunutta harmia. Tavoitteemme oli edistää lyhytlainakappaleiden menekkiä, sillä entisessä paikassaan erillään kurssikirjoista ne jäivät melko vähäiselle käytölle. Joten siinä mielessä kovemman käyttöasteen tavoite on onnistunut, mutta hieman eri tavalla kuin toivoimme. Perinteisen, JAMKin virallisella pohjalla toteutetun ohjeistuksen ja tiedotuksen rinnalle olemme nyt käynnistäneetkin toisenlaisen kampanjan. Sen tarkoitus on ohjata kurssikirjojen lyhytlainakappaleiden käyttöä siihen mihin ne on tarkoitettukin eli tenttiä edeltävän yön tuntien seuralaiseksi, hätävaraksi tilanteeseen kun ei ole mitään muutakaan tarjolla.

Lyhytlainakappaleiden välissä olevan kirjanmerkin voit ottaa itsellesi, hävittää tai palauttaa kirjastoon. Voit myös käyttää sen jopa uudelleen esim. Brassa jossain sopivassa yhteydessä.

Kertaa myös tarvittaessa arvokkaat vinkit yleensä kurssikirjojen metsästykseen.

Terveysalan kirjat
Toinen vielä meneillään oleva iso kirjasiirto liittyy terveysalan kirjallisuuteen. Kaksi vuotta sitten Sosiaali- ja terveysalan kirjaston aineiston muuttaessa Pääkampuksen kirjastoon, terveysalan kirjallisuus sijoitettiin Scriptaan omaksi saarekkeekseen. Tänä keväänä olemme kullanarvoisten harjoittelijoidemme avustuksella siirtäneet näitä kirjoja luontevammaksi osaksi muuta kokoelmaamme. Ja toivomme tietenkin sen johdosta myös niille vieläkin kovempaa käyttöä. Käynnissä olevan kirjanmerkkikampanjan luonteesta huolimatta haluammekin muistuttaa että meiltä löytyy myös aineistoa parisuhteen tukemiseen, varoittavia esimerkkejä sukupuolitautikirjallisuudessa  sekä asiallista tietoa yleensäkin seksuaalisuudesta .

Toivotan kaikille kevättä rintaan,

Kirsi Laasasenaho

Palautetta kirjasiirtojen vaikutuksesta asioimiseen sekä tietenkin kaikesta muusta kirjastoon liittyvästä voi antaa suoraan asiakaspalvelussa, kirjaston toimipisteiden palautuslaatikoihin sekä www-lomakkeella.

Jätä kommentti