Viihdytkö sinä kirjastossa?

Viime syyskuussa Pääkampuksen kirjastossa käytiin kunnioitettavat 17 452 kertaa. Kiitos teille ihanat asiakkaamme että tykkäätte käydä meillä! Meille on tärkeää että viihdytte kirjastossa ja siksipä pyrimmekin tekemään tiloistamme teille toimivampia.

Kukat pois, viherseinät tilalle
Kesän aikana kirjastosta poistettiin kaikki multakukat. Suurin osa niistä sai uuden kodin, joten useamman kasvin tarina jatkuu edelleen, onnellisena ja elinvoimaisena. Syysloman aikana kirjastoon saatiin sitten kaksi viherseinää. Ne ovat sitoutuneet meillä ilman puhdistamiseen ja silmänilon tuottamiseen.

Toinen viherseinistä sijaitsee pääsalissa

Hyllyt ja kirjat pyyhitty ja imuroitu
Samoin viime kesänä kaksi ahkeraa kesätyöntekijää (JAMKin opiskelijoita muuten :-)) kävi läpi kaikki kirjastossa olleet kirjat imurin sekä mikroliinan kera. Samalla tavoin pyyhittiin ja imuroitiin myös kirjahyllyt. Pölyt pysyvät siis vähän aikaa poissa.

Lisää istumapaikkoja ja muutama pistorasiakin
Elokuussa kirjaston ”sisustusryhmä” kävi läpi kirjaston tilat ja lisäsi istumapaikkoja sekä Factaan (keskimmäinen sali) että Scriptaan (viimeinen sali). Kalustamisessa ryhmä käytti kierrätettyjä huonekaluja ja hyvää makua. Keväisessä asiakaskyselyssä saatiin toiveita koneiden lisäämisestä kirjastossa. Köyhän miehen vastaus tähän oli lisätä pistorasioita Scriptassa, joten omalla laitteella työskentely on nyt vähän kätevämpää kirjastossa kuin viime lukuvuonna.

Melu
Kirjasto on joskus meluinen paikka opiskella. Joissakin kirjastoissa käytössä oleva meluhälytin voisi olla kätevä, mutta jos äänitaso häiritsee, edelleen suosittelemme lainaamaan asiakaspalvelusta kuulokkeet tai pyytämään korvatulpat. Puheluissa voitte käyttää pääsalin ja Factan yhdyskäytävässä sijaitsevaa äänieristettyä puhelinkoppia. Jokainen voi myös omalla käytöksellään vaikuttaa siihen että kirjastossa on työrauha kaikille.

Asiakasnäkökulmia
Toimintaterapiaopiskelija Saija ja hyvinvointiteknologian opiskelija Vili työskentelivät kirjastossa iltapäivällä 23.10. viherseiniemme läheisyydessä.

Pääsalin viherseinän luona tietokoneella työskennellyt Saija ei ollut kiinnittänyt huomiota viherseiniin joten hänellä ei ollut kommentoitavaa niistä. Hän kertoi käyvänsä kirjastossa pari kertaa viikossa työrauhan vuoksi. Kirjastossa hän tällä hetkellä tekee enimmäkseen opinnäytetyötä. Hän toivoisi kirjastoon enemmän tietokoneita opiskelijoiden käyttöön. Oman laitteen tuominen kouluun on hänen mielestään hankalaa. Sitä pitäisi koko päivän raahata mukanaan ja kuinka varmistaa että se pysyy ehjänä?

Factassa sijaitsevan viherseinän vieressä kirjaa lukenut hyvinvointiteknologian opiskelija Vili oli sen sijaan laittanut merkille viherseinien saapumisen ja piti niitä oikein mukavana ja positiivisena asiana. Hän käy kirjastossa viikoittain ja yleensä hän lukee tai opiskelee kielten sanastoa. Hän myöntää huomanneensa myös istumapaikkojen lisääntymisen ainakin Scriptassa, mutta toivoo edelleen etenkin pehmeiden istumapaikkojen lisäämistä.

Viihdytkö sinä kirjastossa?
Anna palautetta kirjastolle! Ovatko tehdyt toimenpiteet vaikuttaneet kirjastossa viihtymiseesi? Mitä vielä voisimme tehdä hyväksesi? Etenkin helposti toteutettavissa olevat ja taloudelliset vinkit ovat tervetulleita. Palautetta voit antaa verkon kautta palautelomakkeella , tai kirjastossa pääsalissa sijaitsevaan palautepostilaatikkoon tai suoraan asiakaspalveluun.

Kirsi Laasasenaho