Kohti uutta kirjastoa

Kirjastot ovat juhannuksesta elokuun alkuun asti kiinni. Monet kirjastolaisista eivät kuitenkaan ole vetäytyneet kesälomaviettoon vaan ahkeroimme mm. kokoelmatöiden ja kirjaston uudistamisen parissa. Pääkampuksen kirjastolla tehdään myös ikkunaremonttia ja Lutakon kampuskirjastoa uusitaan melkoisesti.

Automaatiolla joustavampaa palvelua

Syksyllä 2015 pääkampuksen kirjastolla ja Lutakon kampuskirjastolla on siis odotettavissa muutoksia. Olemme kesänaikana nykyaikaistaneet näiden toimipisteiden lainaus- ja palautusautomaatteja ja niiden käytänteitä kehitetään sujuvimmiksi.Automaatti

Automaattien asennukset ja säätö ovat vielä kesken mutta lyhyesti todeten tavoittelemme asiakkaille sujuvampaa automaattiasiointia. Toki henkilökohtaista palvelua kirjastossa saa myös jatkossa, mutta pyrimme keskittymään jatkossa myös enemmän opiskelijoiden ja henkilökunnan ohjaukseen ja neuvontaa. Nyt painetun aineiston lainaus- ja palautusrutiinit ja palautuksissa tulleet ongelmat ovat vieneet aikaa juuri tältä.

Kokeilemme myös erottaa selvemmin aukiolo- ja palveluaikojamme ja tarkoitus on että syksyn mittaan voisimme jopa pidentää Lutakon kampuskirjaston ja pääkampuksen kirjaston aukioloaikoja omatoimiperiaatteella. Toivetta juurikin pitempien aukiolojen ja laajemman omatoimisuuden puoleen on kirjastolle kantautunut asiakaspalautteen kautta. Vai miltä kuulostaisi päästä kirjastokortilla kirjastoon kirjoittamaan opinnäytettä, etsimään tietoa, tekemään ryhmätyötä tai lainaamaan ja palauttamaan aineistoa nykyistä joustavammin, vaikka illalla?

Mutta paljon on vielä tekemistä ja kysymyksiä ratkaistavaksi ja tiedotamme myöhemmin projektin etenemisestä lisää verkkosivuillamme ja intrassa.

Viihtyisämpi kirjasto

Parannamme samalla kirjastotilan monikäyttöisyyttä ja viihtyvyyttä. Olemme valinneet Lutakon kampuskirjaston kehityskohteeksi. Vapautamme tästä kirjastosta tilaa tiivistämällä kokoelmia ja vähentämällä hyllyjä, sisustamme kirjaston mukavaksi ja muunneltavaksi oppimistilaksi. Tämä tarkoittaa myös pääkampuksen kirjaston ja Lutakon kampuskirjaston välisen työnjaon täsmentämistä, esimerkkinä mainittakoon Hyvinvointiyksikön käyttämän laajan painetun aineiston säilyttämisen pääkampuksella. Jonkin verran palautetta tämän aineiston sijoittamiseksi Lutakkoon on tullut mutta käytössä olevat neliöt eivät tuohon oikein riitä. Saamme vapautettua Lutakon kampuskirjastoon paljon kaivattuja neliöitä joita voi käyttää kirjastokäyttöön, ryhmätöihin tai vaikka yksintyöskentelyyn viihtyisässä tilassa ja mukavissa nykyaikaisissa kalusteissa. Lutakon kokemuksia voidaan ehkä jatkossa hyödyntää muissa kirjastoissamme.

Kirjasto on kaikkien jamkilaisten asia, antakaa siis palautetta, ottakaa yhteyttä, kertokaa mitä haluatte kirjastopalveluilta. Tehdään yhdessä tulevaisuuden kirjastoa JAMKiin.

Oikein mukavaa kesää kaikille, tavataan syksyllä!

Jätä kommentti