Kirjastokortti –mihin sitä tarvitaan?

Opiskelijat kysyvät välillä mikä on kirjastokortin ja JAMKin verkkotunnusten ero? Kysymys on aiheellinen ja hyvä.

JAMKin kirjastokortti tarvitaan painetun aineiston lainaamiseen sekä omatoimiaikana kulkemiseen Pääkampuksen ja Lutakon kampuskirjastoon tai tenttimiseen Examstudiossa, kun kirjaston ovet ovat suljetut. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja saat sen kirjaston asiakaspalvelusta kirjaston palveluaikoina.

Lue lisää, jos sinulla ei vielä ole kirjastokorttia.

Jos et opiskele kampuksillamme, ja käytät ainoastaan verkkopalvelujamme, niin välttämättä sinun ei tarvitse hankkia kirjastokorttia. Tämä siis, jos et asioi kirjastossamme lainaustarkoituksessa tai et halua käyttää tilojamme palveluaikojemme ulkopuolella. JAMKin verkkotunnuksilla pääset JANETin avulla käyttämään kirjaston sinulle hankkimaa laajaa verkkokokoelmaa kuten e-kirjoja, standardeja tai e-lehtiä…

Kun kirjastokorttia eikä asiointia kirjastotilassa aina välttämättä tarvita, tuntuu että digitaalisen ja perinteisen kirjaston raja asiakkaan näkökulmasta vähitellen haalenee. Ehkäpä jo käytät digitaalisia kirjastoaineistoja osana opettajan sinulle kokoamaa kurssia Optimassa tai verkko-opiskelumateriaaleissa. Silloin sinun hyvä tutustua ohjeisiimme ja pitää mielessä tiedonhaun perusteita.

Jätä kommentti