Simulaatiokoulutuskokeilu Saarikassa 23.8.2017

Simulaatiokoulutuskokeilu toteutettiin 23.8.2017 Saarikassa Karstulan terveysasemalla. Aamu alkoi hieman jännittävissä merkeissä sillä videointivälineet oli tiimille mainitsematta siirretty toisaalle ja yksi henkilö joutui jättäytymään yllättäen toteutuksesta pois. Onneksi laitteet löytyivät lopulta ja päästiin matkaan kohti Karstulaa. Nopean perehdytyksen ja puhelinkonsultaatioiden kautta myös välineet saatiin toimimaan ja etäyhteys rakennettua Jyväskylän suuntaan. Onneksi paikanpäälle oli varattu riittävästi aikaa valmistella simulaatiokoulutuspäivä.

Valmisteluiden ja perehdytyksen jälkeen päästiin tositoimiin. Muutamia ongelmia ilmeni, jotka liittyivät suunnitteluun ja kommunikaatioon. Myös näytellyn hätätilanteen suhteuttamisessa normaalitoimintaan oli jonkinverran haasteita mm. raportointiketju ei edennyt tavainomaisen mukaan. Pääosin kokonaisuus toimi kuitenkin hyvin ja simulaatiosta jäi varmasti mieleen erilaisia kokemuksia kaikille osallistujille. Näyttelijäpotilaan suoritusta kiiteltiin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Lue raportti tästä.