Tule kaveriksi maahanmuuttajalle!

Uutena vieraassa ympäristössä voi olla yksinäistä ja vaikea tutustua omaan kaupunkiin. Kaverin kanssa on helpompi tutustua ympäristöön, ihmisiin ja harrastuksiin. Haluaisitko sinä olla maahanmuuttajan kotokaveri? Tule mukaan 26.4.2017 Jyväskylässä alkavaan kotokaverikoulutukseen!

Vapaaehtoinen kotokaveri toimii pääsääntöisesti pakolaistaustaisten, yli vuoden Suomessa olleiden maahanmuuttajien kanssa. Toiminnan tavoitteena on tehdä tutuksi Jyväskylää, omaa asuinaluetta ja suomalaista kulttuuria. Toiminta on vastavuoroista ja myös kotokaverilla on tilaisuus nähdä omaa kulttuuria uudesta näkökulmasta ja päästä tutustumaan itselle uuteen kulttuuriin.

Vapaaehtoiselta edellytetään 18-vuoden ikää, valmiutta sitoutua toimintaan vähintään puoleksi vuodeksi ja osallistumista toiminnan aikana järjestettävään yhteiseen vertaistukitapaamiseen myöhemmin kesällä. Kotokaveri ja kotoutuva henkilö voivat tavata esimerkiksi pari kertaa kuukaudessa, kummankin osapuolen toiveiden mukaisesti. Yhdessä voidaan mennä vaikkapa pelailemaan, luontoon, liikkumaan, teatteriin tai vain istahtaa hetkeksi juttelemaan.

Kotokaverikoulutus sisältää neljä koulutuskertaa keskiviikkoiltaisin 26.4., 3.5., 10.5. ja 17.5.2017, klo. 16.30-18.30. Koulutuksen jälkeen toimintaan sitoutuvat vapaaehtoiset tutustutetaan omaan maahanmuuttajataustaiseen kaveriin.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kotoutumispalveluiden ja vapaaehtoistoiminnan palveluiden kanssa.

Lisätietoja antavat Sirpa Kauranen, sirpa.kauranen(a)jkl.fi ja Inka Jalava, inka.jalava(a)jkl.fi.

Ilmoittautumiset sähköpostitse 17.4.2017 mennessä.