Hotel check-in, ja ensivaikutelmia Shanghaista lauantai 16.3.

 

The H Hotelin pihaan saavuimme vähän klo 10 jälkeen, ja erinäisten säätämisten ja selityksen jälkeen majoituimme hotelliin. Laskun jakaminen on vaikea laji paikallisille. Ryhmän laskun jakaminen omiin laskuihin tuottaa aina säätöä, hämmennystä ja – toiminta on hidasta. Ennen huoneisiin menoa sovimme että kokoonnumme hotellin aulaan ja lähdemme porukalla syömään niinkin kauas kuin aulan seinänaapurissa olevaan italialaistyyppiseen ravintolaan.

Aterioinnin lopulla paikalle saapui paikallisasiantuntijamme, eli Shanghaissa kohta 12 vuotta asunut Jannen pikkuveli. Pikaesittelyjen jälkeen suunniteltiin nopea lähtö tutustumaan kaupunkiin. Kävelimme vilkaisemaan tavarataloja sekä Shanghain korkeimpia rakennuksia. Hissillä nousimme 100 kerrosta, huippunopeuden ollessa 8 m/s. Perille päästyä todettiin, että tornin näköalakerroksiin on kohtuullisen vähän tungosta, joten päätimme mennä kiertokäynnille torniin. Ensin kerrokseen 97., mikä on tornin” korkinavaajakolon” alalaita sekä kerrokseen 100, eli ylälaitaan, ja kerrokseen 94, missä sijaitsi kaupungin kallein matkamuistomyymälä.

 

 

Näkymät olivat varsin huikeat. Usvaisen ilman takia näkyvyyttä ei kuitenkaan ollut horisonttiin asti. Erityishuikeutta toi 100 kerroksen lattian lasilevyt, joiden alta näkyi sopivasta kulmasta 490 metrin päässä oleva katutaso. Todellista hyötyäkin käynnistä oli, kun pääsimme näkemään majapaikan ja lähiympäristön sijainnin ja korttelimuodot lähes lintuperspektiivistä.Kierroksen lopuksi kävimme nauttimassa kahvia ja virvokkeita baarissa, missä jatkoimme keskustelua ja paikallisasiantuntijan tutustuttamista ryhmään. Ennen paluuta hotellille kävimme vielä vilkaisemassa tämän huikean tornin (SWFC) alakerrosten myymälöitä ja ruokapaikkoja. Tässä vaiheessahan sitten suoritettiin ensimmäinen eksytys, kun Jussi ei jonon ensimmäisenä mennessään kuullut ”mennäänpäs tuosta vielä alas” kommenttia, vaan meni ovesta ulos.

Tornista ulos tultua kävelimme hieman eri reittiä ja vähän oikaisten takaisin majoituspaikalle. Sovimme seuraavan tapaamisen ilta-ateriointia varten noin klo 19 hotellin edessä. Ruokapaikaksi valittiin ”kotikadulla” sijaitseva Camel Sport Pub, joka tarjoili varsin maukasta tex-mex ruokaa runsaineen annoksineen.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*