Ni hao! Sunnuntai 17.3.

 

Aamiaisen jälkeen kävelimme Shanghai Science & Technical Museum:lle. Katselimme hieman alueen puistoa sekä teknikan museon aluetta ennen kuin menimme sisään aukion alla olevaan liikekeskukseen. Täältä löytyy metroasema sekä lukemattomia kioskin kokoisia myymälöitä, joissa myydään kenkiä, laukkuja, paitoja, mittapukuja, elektroniikkaa jne. Joka liikkeen ulkopuolella oli vähintään yksi aktiivinen myyjä pyytämässä katsomaan, ostamaan, seuraamaan mukana kauempana liikekeskuksessa olevaan myymälään. Jos myyjä oli liikkeessään, ja huomasi edes vaivihkaisen vilkaisun näyteikkunan tavaroihin, oli reaktiona välitön ”sisään houkuttelu”. Aluksi uskomattoman rasittavaa, mutta nopeasti houkutteluihin oppi vain olemaan reagoimatta, ja katselemaan muualle kuin puhujaan. Tylyä, mutta minkäänlainen reaktio kiellot ja huitomiset mukaan lukien vain innostivat näitä sisäänheittäjiä.

 Kävelyn päätteeksi pidimme pienen kahvitauon, jonka jälkeen ryhmä jakautui katselemaan ostoskeskusta omin neuvoin. Pekka suuntasi kauemmas tästä paikasta ja lähti metrolla toiselle puolen jokea, eli Bundin puolelle.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*