Keskiviikko 20.3

Lähdimme aamulla ajoissa kohti juna-asemaa taksimme kanssa mutta sinne päästyämme olimme väärällä juna-asemalla. Tästä sitten metrolla kaupungin halki toiselle asemalle, missä jäimme junasta 2 minuutin viivästymisellä. Menimme juna-aseman lipputiskille ja saimme siltä korvausta vastaan uudet junaliput ja näin pääsimme matkaan kohti Suzhou:ta noin tunnin myöhässä.

Tänään vierailukohteen oli Moventas Suzhou Ltd.  Vierailuisäntinä toimivat Jari Rajala sekä Jarkko Wahlroos. He esittelivät meille lounaan jälkeen Moventas tehtaan toimintaa sekä sen ylösajoa viimeisen kahden vuoden ajalta.

 

Verstaskierroksella huomiota kiinnitti erityisesti erinomainen järjestys, selkeä toimintoalueiden jaottelu, ja siisteys. Koneet olivat nykyaikaisia, ja niiden käyttö ja kapasiteetin kuormitus tehokasta. Valmistettavat kappaleet ja raaka-aineet olivat erittäin tarkassa seurannassa, riittävän laatutason varmistamiseksi. Raaka-aineen eli terästankojen saatavuus riittävän laadukkaana vaatii täällä kokonaisen 40 sulatuserän tilaamista mahdollisimman valistuneella arvauksella oikeista halkaisijoista. Luotettavia toimittajia oli kuulemamme mukaan löytynyt tähän mennessä kaksi, ja terästehtaita lähialueella on ainakin useita satoja.

 

Virallisen osuuden jälkeen jatkoimme tutustumista kaupungin tarjoamiin ostos- ja ruokailupaikkoihin, sekä henkilöliikenteeseen.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*