”Office”-työkalut

Tiistain 24.1. työpajan aloitimme Citrix-demolla. Citrix mahdollistaa lähes minkä tahansa Windows-sovelluksen käyttämisen iPadissa ja kaikissa muissakin laitteissa mihin vain Citrix-asiakasohjelma löytyy (Mac, Windows, Linux, Android, iOS). Näillä näkymin palvelu tullaan julkaisemaan henkilökunnan käyttöön kevään 2012 aikana. Kävimme pikaisesti läpi miltä Travel ja Microsoft Office 2010 näyttävät iPadin näytöltä katseltuna.

Varsinaisessa työpaja osuudessa kokeilimme iPadillä Webfile palvelua mikä löytyy osoitteesta http://webfile.jamk.fi.

Webfile mahdollistaa pääsyn JAMKin verkkotunnuksilla omaan kotihakemistoon (H-asema) ja yhteisiin levyalueisiin (M-asema). Webfilen kautta voi avata esim. Word ja tai Excel dokumentteja suoraan iPadiin joko katseltavaksi tai editoitavaksi.

iPad osaa näyttää natiivisti kaikkia yleisimpiä MS Office -dokumentteja, mutta editointia varten on käytettävä jotain tarkoitukseen sopivaa ohjelmaa. Kävimme läpi Applen Office-työkalut: Pages (Word), Numbers (Excel) ja Keynote (PowerPoint).

Edellämainittujen lisäksi tutustuimme myös muihin ”Office”-työskentelyssä hyväksi havaittuihin ohjelmiin. Tarkemmat kuvaukset alla mainituista ohjelmista löytyvät App Storesta.

Evernote
Notes
GoodReader for iPad
iBooks
QuickOffice
Etherpad
Adobe Ideas
Poll Daddy
Prezi Viewer
Mindnode
Bamboo Paper
Elisa kirja
Kindle