iPad-lisälaitteet esitystilanteessa

iPad on mahdollista liittää esitystilanteita varten videotykkeihin, televisioihin ja muihin näyttölaitteisiin. iPad2 mahdollistaa kaiken laitteen näytöllä näkyvän materiaalin esittämisen (näytön kahdennus) mutta niin ikään vanhemmalla iPadilla on mahdollista pyörittää esityksiä ulkoisille näyttölaitteille, kunhan käytettävä sovellus tukee ulkoisia näyttöjä. Myös iPhone toimii samoin kuin vanhempi iPad.

Sovittimia on useita erilaisia, tässä muutama esimerkki:

  • VGA-sovitin: mahdollistaa liittämisen näyttölaitteeseen, jossa on VGA-liittimet
  •  Digital AV-sovitin: mahdollistaa liittämisen näyttölaitteeseen, jossa on digitaalinen HDMI -liitäntä
  • Composite AV-sovitin: mahdollistaa liittämisen näyttölaitteeseen, jossa on composite video -liitäntä.
Kuvassa on VGA-sovitin. Suurin osa esim. JAMKin videotykeistä on varustettu VGA-liittimillä, joten VGA-sovittimella selviää pääsääntöisesti kaikissa esitystilanteissa.
 

Käytännössä videotykkien kanssa neuvottelutiloissamme voidaan toimia samoin kuin kannettavien tietokoneiden kanssa, eli valitaan videotykin lähteeksi kannettava ja kytketään iPad sovittimella kannettavan käyttöön merkittyyn VGA-liittimeen. iPadin kuva ilmestyy automaattisesti tykille eli iPadin päässä ei tarvitse tehdä mitään asetuksia. Jos käytössä on iPad2,  tykin kautta näkyy kaikki sama mitä iPadinkin näytöllä. Vanhemman iPadin sekä iPhonen kanssa käytettävän esityssovelluksen täytyy erikseen tukea ulkoista näyttöä.

AppleTV

iPad/iPhone on mahdollista liittää näyttölaitteisiin myös langattomasti (AirPlay) kun käytetään AppleTV-laitetta. AppleTV-laitteita on hankittu muutamiin neuvottelutiloihin. Airplay mahdollistaa materiaalin esittämisen suoraan sovelluksista ja jopa koko näytön peilauksen (iPad2) langattomasti.

Lisätietoja AppleTV:stä löytyy täältä.

Lisätietoja Airplay:stä löytyy täältä.

Lisätietoja Airplay-peilauksen käyttö.