Push the Button

Aikaisemmin olemme käyneet läpi iPadin kosketusnäyttöön liittyviä sormiotteita. iPadista löytyy myös muutamia perinteisiä nappuloita ja seuraavassa lyhyt katsaus niiden toimintaan.

iPadin päältä löytyy päälle/pois- ja nukkumispainike. Painiketta kerran painamalla iPadin saa heräämään eli päälle tai nukkumaan eli valmiustilaan. Pitämällä painiketta hetken pohjassa näytölle ilmestyy liukupalkki, josta oikealle pyyhkäisemällä  iPad sammuu. Sammutetun iPadin saa käyntiin painamalla kerran samaista painiketta.

Tavallisessa käytössä iPadia ei ole tarpeen sammutella. Laitteen voi laittaa nukkumaan tai antaa iPadin nukahtaa itsestään, kun sitä ei hetkeen käytetä. Tällöin se on myös heti käytettävissä ilman erillistä käynnistämistä. Akun keston tai laitteen kuljettamisen vuoksi ei laitetta siis tarvitse sammutella.

iPadin oikeasta reunasta löytyvät mykistys/näytönkäännön lukitus ja äänenvoimakkuus -painikkeet. Ylemmän lukituskytkime voi määritellä tekemään joko mykistystä tai lukitusta. Asetuksia muutetaan iPadin asetusten kautta.

Suosittelen, että mykistys/näytönkäännön lukitus -nappulaa käytetään näytönkäännön lukitukseen. Mykistys ei käytännössä mykistä kaikkia ääniä, esimerkiksi videon toisto-ohjelmia.  Jos kaikki äänet halutaan pois, tulee mykistämiseen käyttää äänenvoimakkuussäädintä. Laitteen täydellinen mykistäminen pelkällä äänenvoimakkuussäätimellä on yhtä nopea toimenpide kuin lukitusnappulan alas kääntäminenkin. Painamalla hetken äänenvoimakkuuspainiketta alaspäin iPad mykistyy.

Kannattaa myös tarkastaa, että ääniasetuksissa on sallittu hälytysten äänentason säätäminen nappuloilla.

Viimeisenä jippona jaettakoon kuvaruutukaappauksen tekeminen. Painamalla yhtä aikaa Home-näppäintä ja päälle/pois-painiketta, iPad ottaa näytöstä kuvaruutukaappauksen ja tallentaa sen automaattisesti valokuviin. Tämä on kätevä työkalu esimerkiksi ohjeistuksen tekemisessä.