iPad-lisälaitteet videopuheluissa

Videopuhelut onnistuvat iPad2:lla ilman lisälaitteita, mutta usein on mukavampi käyttää esimerkiksi erillisiä kuulokkeita – etenkin, jos ympäristössä on meteliä tai uteliaita korvapareja. iPadiin on mahdollista liittää erilaisia kuulokemikrofoneja, käymme seuraavassa läpi muutamia yleisimpiä vaihtoehtoja.

3,5 mm kuulokeliitäntä

iPadin sisäisen 3,5 mm liitännän avulla voidaan käyttää kuulokemikrofonia. Tämä liitäntä toimii kaikkien ääntä käyttävien sovellusten kanssa. Vaatimuksena on että kuulokemikrofoni on kytkettävissä yhdellä plugilla, tällainen on esimerkiksi Applen iPhonen mukana tuleva kuulokemikrofoni.

3,5mm liitäntään voidaan kytkeä myös pelkät kuulokkeet, tällöin mikrofonina toimii iPadin sisäinen mikrofoni.

USB-liityntä

iPadiin voi liittää myös USB-headsettejä. Tämä onnistuu käyttämällä Applen Camera Connection Kitin mukana tulevaa USB-sovitinta. Sovittimen avulla toimivat useimmat USB-audiolaitteet, jotka eivät tarvitse erillisiä ajureita. USB-liityntä vaatii toimiakseen tuen sovelluksen puolelta. Tällaisia sovelluksia ovat esimerkiksi Skype ja Adobe Connect Mobile.

Bluetooth

Myös langattomien bluetooth-kuulokemikrofonien käyttö on mahdollista. Bluetooth-laitteiden ja iPadin yhteensopivuus kannattaa tarkastaa, samoin mahdolliset rajoitukset sovellusten puolelta.