Näy ja kuulu iPadin kautta

Videopuhelut ja verkkokokoukset on näppärä toteuttaa  iPadilla. Tabletin lisäksi tarvitaan kuulokemikrofoni tai kuulokkeet. Kimmo kirjoittaa näistä lisälaitteista samaan teemaan liittyvässä artikkelissaan iPad-lisälaitteet videopuheluissa.

iPad 2:ssa on valmiina FaceTime-sovellus. FaceTimella voi soittaa videopuheluita iPad 2:een, iPhone 4:ään tai Maciin. Toiseen iPadiin soitettaessa tulee tietää kumppanin FaceTimeen määrittelemä sähköpostiosoite. FaceTimen kanssa kannattaa huomioida, että se toimii vain WLAN-verkossa, ei 3G-yhteydellä.

Skypeä varten tarvitaan iPadiin Skype for iPad -sovellus, jonka saa ladattua ilmaiseksi App Storesta. Videopuhelut, ryhmävideopuhelut ja tavalliset puhelut onnistuvat Skypellä, lisäksi sitä voi käyttää pikaviestintään. Kuten FaceTimessä, Skypeä käytettäessä on tiedettävä kumppanin Skype-nimi ja hänellä on oltava Skype-ohjelma päällä. iPadissa Skype on oletusasetuksena koko ajan päällä. Skypen asetuksia voi säätää Settings/Asetukset -kohdasta.

Adobe Connect Pro -verkkokokoukseen osallistumista varten App Storesta löytyy ilmainen Adobe Connect Mobile for iOS -sovellus. Kirjauduttaessa kokoukseen on tiedettävä kokoushuoneen osoite. Osoitteet jäävät muistiin kirjautumissivulle seuraavaa kertaa varten. Kirjautuminen tapahtuu Guestina nimimerkillä tai Memberinä tunnuksilla. iPadin käyttöliittymä on hieman eri näköinen ja yksinkertaisempi kuin tietokoneella. Ääni, kuva ja chat ovat käytössä, mutta Share-ikkunassa voi jakaa vain aiemmin tietokoneelta kokoushuoneeseen ladattuja dokumentteja (PowerPoint, pdf, kuvat) eli esimerkiksi iPadin kautta työpöydän tai sovellusten jakaminen ei onnistu.

Vinkkejä videopuheluihin:

  • Selvitä etukäteen kumppaneiden FaceTime- ja Skype-osoitteet.
  • Sovi verkkokokouksesta etukäteen ja saavu kokoushuoneeseen vähän aikaisemmin testaamaan äänen kuuluvuus.
  • Voit valita sovelluksessa, kumpaa iPadin kameraa käytät videopuhelussa.
  • Lataa materiaalit tietokoneella etukäteen verkkokokousta varten Adobe Connect Mobile -sovellukseen.