iPad – kuvaajan kaveri

iPad on osoittautunut monipuoliseksi ja käteväksi työkaluksi niin valokuvaajalle kuin kuvankäsittelijällekin. Pieni koko on eduksi reissussa, monipuolinen ohjelmatarjonta mahdollistaa kuvien nopean muokkaamisen ja kuvat on helppo jakaa edelleen haluamiinsa kohteisiin suoraan laitteesta. Valokuvaaja arvostaa myös automaattista varmuuskopiointia Photo Streamiin. Tällöin kuvat ovat automaattisesti käytettävissä myös muilla laitteilla.

Omassa kuvausrepussani iPad on korvannut perinteisen läppärin kokonaan. iPadin hyvät puolet ovat: pieni koko, 3G/Wi-Fi yhteydet ja mahdollisuus muokata kuvia nopeasti suoraan tien päällä, auton kyydissä, sohvan nurkassa jne. Varsinkin nopeus tehdä asioita viehättää,  sillä nyt voin hyödyntää lyhyenkin hetken muiden hommien ohessa ja saada muutamalla sormen pyyhkäisyllä ihmeitä aikaan.

Työnkulku on omalla kohdalla muodostunut seuraavaksi: 1. kuvaan kameralla, 2. siirrän kuvat camera connection kitin avulla iPadiin, 3. jatkokäsittelen kuvat tilanteen mukaan piRAWnha, Photogene, Photos ja Diptic -ohjelmilla. Lopuksi tarvittaessa siirrän kuvat eteenpäin joko sähköpostilla tai Photoloader HD ja Flickr-ohjelmilla.

Kaikki kuvat siirtyvät automaattisesti Photo Streamiin, kun iPad on Wi-Fi-verkossa. Kuvat ovat tämän jälkeen käytettävissä suoraan niin koti- kuin työkoneellakin. Monesti reissussa kuvatessani siirrän kuvat iPadiin, ihan varmuuskopioperiaatteella eli jätän kuvat myös muistikortille. Sopivan luppoajan osuessa kohdalle poistelen turhat kuvat iPadissä.  Saapuessani kotiin, iPad siirtää kuvat Photo Streamiin ja kuvat ovat valmiiksi odottamassa työasemalla suoritettavaa kuvankäsittelyä.

Kuvat iPadiin

Kuvia verkosta

kuvat niin sähköpostista kuin WWW-sivuiltakin saa talletettua iPadiin pitämällä sormea hetken kuvan päällä, tällöin näytölle aukeaa valikko mistä voi tallentaa kuvan iPadin kuvakirjastoon.

Kuvat kamerasta

iPadiin on saatavilla Camera connection kit, jonka avulla iPadiin saa liitettyä niin SD-muistikortin kuin kamerankin USB-kaapelilla. Kun camera connectorin kytkee iPadiin, käynnistyy kuvat sovellus automaattisesti ja käyttäjä voi valita siirrettävät kuvat.

Photo Stream

iPhone osaa tallettaa kuvat automaattisesti Photo Streamiin ja tällöin iPhonella otetut kuvat ovat suoraan käytettävissä iPadissä, kun se on liitetty samaan Photo Streamiin kuin kuvaukseen käytetty iPhone.

iPadin oma kamera

iPad2 pitää sisällään kameran ja sillä kuvatut kuvat ovat suoraan käytettävissä.