Kuvien käsittely ja jakaminen

iPadista löytyy valmiina työkalut kuvien peruskäsittelyyn. App Storessa on tarjolla useita ilmaisia ja maksullisia sovelluksia erilaisiin kuvankäsittelytarpeisiin. Seuraavassa lyhyt katsaus muutamiin hyviksi havaittuihin ohjelmiin:

Photos/Kuvat

iPadista valmiina löytyvällä sovelluksella sujuu kuvien rajaus, pyöritys, parannus ja punasilmäisyyden poisto. Tällä ohjelmalla pystyysiis tekemään kaikki peruskuvankäsittelyn toimet. Tällä hetkellä kuvien editointi toimii vain iPad2:ssa, mutta tulevat ohjelmistopäivitykset saattavat muuttaa tilannetta.

Photogene

Tämä iPadin ”Photoshop” on hyvin kattava kuvankäsittelyohjelma, joka sisältää yleisimmät kuvankäsittelyssä tarvittavat toiminnot.

PhotoPal, Photoforge 2, PS Express (Adobe Photoshop) ja Adobe Photoshop Touch

Nämä ovat myös ominaisuuksiltaan monipuolisia  ja helppokäyttöisiä kuvankäsittelyohjelmia iPadille. PS Express on ilmainen sovellus.

PiRAWnha

Sovellus RAW-kuvien käsittelyyn. Se sisältää kaikki perustyökalut RAW-kuvien käsittelyyn, esimerkiksi valkotasapainon, terävöityksen, valotuksen, rajauksen ja histogrammin. Käsitellyt RAW-kuvat voi tallentaa JPEG-muodossa edelleenjakelua varten.

Diptic

Dipticillä voi tehdä kahden tai useamman kuvan kokoelmia. Sovellus sisältää erilaisia valmiita pohjia, kuvia voi hieman muokata ja kuviin voi lisätä efektejä.

Muita tutustumisen arvoisia ohjelmia ovat esimerkiksi PhotoRaw, PhotoWall, Photone ja Color Effects. Kannattaa myös etsiä App Storen laajasta tarjonnasta muita kuvankäsittelyohjelmia!

Kuvien jakaminen

Valmiit kuvat tallentuvat iPadin omaan kuvakirjastoon. Jos käytössä on Photo Stream, kuvat tallentuvat automaattisesti myös sinne. Kuvia voi jakaa iPadin kuvakirjastosta suoraan sähköpostiin, iMessageen ja Twitteriin. Useimmista sovelluksista kuvia voi jakaa suoraan myös Flickriin, Facebookiin, Picasaan, Dropboxiin ja moniin muihin sosiaalisen median palveluihin.