Pimp my iPad

iPad on herkästi vaurioituva laite, joten se kannattaa suojata esimerkiksi kotelolla, silikonikuorella tai suojakalvolla. Laite kannattaa pitää aina kotelossaan, sillä kaikki arkitoimenpiteet onnistuvat ilman kotelon riisumista.

iPadille on tarjolla lukematon määrä erilaisia koteloita, kuoria ja kalvoja. Suojia valmistetaan monenlaisista materiaaleista ja niiden hintahaitari vaihtelee muutamista euroista useisiin kymmeniin euroihin. Edullisimmat suojat löytyvät kansainvälisistä verkkokaupoista kuten esimerkiksi eBaysta.

 

Suojaa valitessa kannattaa miettiä tarve: halutaanko vain tuunata pad persoonalliseksi vai tuleeko kotelon suojata padia esimerkiksi pölyisissä tai kosteissa olosuhteissa? Tukevat, paksuhkot keinonahkakannet vaimentavat hyvin iskuja, jos padia kuljetetaan paljon esimerkiksi käsilaukussa. Kuvan punaiset keinonahkakannet on tilattu aasialaiselta toimittajalta eBaysta.

 

iPad 2:een voi kiinnittää sille erityisesti suunnitellun kannen eli Apple Smart Coverin. Se tarttuu iPadin selkämykseen magneetilla ja suojaa näytön. Kansi taittuu kätevästi jalustaksi ja se on helppo tarvittaessa irrottaa yhdellä nykäisyllä.

 

iPadin ympärille pujotettava silikonikotelo suojaa laitetta kolhuilta, mutta jättää näytön paljaaksi. Pintaan liimautuvilla kalvoilla saa laitteesta näyttävän ja tyylikkään. Kalvo suojaa naarmuilta, mutta ei samalla tavoin iskuilta kuin järeämmät suojat. Märkiin olosuhteisiin iPadeille on saatavissa vedenpitäviä pusseja, joiden läpi laitetta pystyy käyttämään. Kuvan Union Jack -kalvo on Gelaskinsin.

Jos iPadilla tulee kirjoitettua paljon, kannattanee harkita erillisen näppäimistön käyttöönottoa. iPadin kanssa voi käyttää tavallista langatonta näppäimistöä. Camera Connection Kitin avulla iPadiin voi liittää minkä tahansa USB-näppäimistön. Markkinoilla on koteloita, johon on integroitu kevyehkö näppäimistö. Kotelossa oleva näppäimistö lisää kokonaisuuden paksuutta ja painoa, mutta helpottaa toki pidempien tekstien kirjoittamista  ja on kätevämpi kuljettaa mukana kuin erillinen näppäimistö. Kuvan näppäimistökotelo on Kensingtonilta.

Kosketusnäyttölaitteita varten on kehitelty kynä, jonka avulla esimerkiksi iPadille piirtäminen helpottuu. Kynän pää on pehmeää ja joustavaa kumia. Kynässä ei ole ”älyä” vaan se on pelkkä osoitin. Kynän käyttö saattaa vaatia aluksi hieman treenausta, mutta se on osoittautunut  käteväksi välineeksi piirtämisen ohella tarkkuutta vaativissa toimissa. Kosketusnäyttökynä on edullinen, sellaisen saa alle 10 eurolla. Kuvan kynä on Targus Stylus.