The new iPad – Uusi iPad

Apple julkaisi uusimman iPadinsa 7.3. ja laitteen nimeksi ei kaikkien yllätykseksi tullutkaan iPad 3 vaan Uusi iPad – The new iPad. Tänään perjantaina 23.3. laite saapui myös Suomen markkinoille.

Mari - onnellinen uuden iPadin käyttäjä

Applen sivulta löytyy edellisen iPad 2:n ja uuden iPadin vertailu.

Oleellisimmat ja käyttäjälle heti näkyvät muutokset iPad 2:een verrattuna ovat Retina-näyttö ja iSight-kamera. Uusien mallien 4G-ominaisuudet eivät ainakaan toistaiseksi toimi suomalaisten operaattoreiden verkoissa, mutta 3G-yhteydet uudella laitteella toimivat aivan kuten edelliselläkin mallilla.

Uusi iPad on nyt ollut allekirjoittaneella käytössä päivän verran. Peruskäytössä uusi laite tuntuu aavistuksen verran vikkelämmältä, tosin ei iPad 2:kaan hidas ollut. Suurin ero on Retina-näyttö, joka on todella paljon tarkempi. Varsinkin värien ja kontrastin toisto ovat aivan eri luokkaa kuin vanhemmalla laitteella. Jos iPadilla tekee kuvankäsittelyä tai kuvaa paljon videota, niin uusi malli on ehdottomasti harkinnan arvoinen päivitys iPad 2:een.

Vanhempaa iPad 2:sta myydään edelleen 16G Wi-Fi ja 3G-malleina ja se on edullisimpana Wi-Fi-mallina varteenotettava malli varsinkin luokkaympäristöissä.

Uusi iPad on nähtävissä seuraavassa iPad-työpajassamme 3.4. ja tuolloin osaamme varmasti kertoa myös lisää kokemuksia uutuudesta.