AppleTV 2 VGA

AppleTV on kätevä apuväline esitystilanteissa, kun halutaan siirtää iPadilta kuvaa näyttölaitteeseen langattomasti. AppleTV sisältää vain HDMI-liitännän, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia vanhempien näyttölaitteiden kanssa. Esimerkiksi useimmissa vanhoissa videotykeissä on vain VGA-liitäntä. Erilaisia HDMI-VGA-sovittimia löytyy useilta eri valmistajilta, joista osa on hyvälaatuisia, osa ei. Yhteistä näille sovittimille on suhteellisen suuri koko ja erillisen virtalähteen tarve eli reppureissaaja voi nämä vaihtoehdot unohtaa.

Markkinoilta löytyy myös ilman erillistä virtalähdettä toimivia sovittimia. Tällaiset sovittimia siirtävät yleensä vain kuvan, mikä riittääkin perinteisen esitysgrafiikan näyttämisessä. Sovitinta hankkiessa kannattaa tarkastaa, että se toimii AppleTV:n kanssa ja tekee oikeasti digitaali->analogi-konversion. Useimmat HDMI-VGA-kaapelit vain muuntavat digitaalisen HDMI-liitännän digitaaliseksi VGA-liitännäksi ja tällainen kaapeli ei toimi analogisen VGA:n kanssa.

Yksi toimivaksi todettu sovitin on HP:n valmistama HDMI-VGA Adapter. Oheisessa kuvassa HP:n sovitin ja iPadin oma VGA-sovitin, sovitin on siis pienikokoinen.

 

Kuvanlaatu sovittimella on kohtuullisen hyvä ja mikä tärkeintä, AppleTV:stä saa sovittimen avulla helposti kuljetettavan langattoman näyttölaitteen, jonka voi liittää tapauskohtaisesti joko HDMI- tai VGA-liittimellä videotykkiin tai näyttöön.

HP:n sovitinta löytyy HP:n jälleenmyyjiltä sekä eBay- ja Amazon-verkkokaupoista, joissa hinnat pyörivät halvimmillaan noin 45 dollarissa.

Tutustu myös iPad-lisälaitteet esitystilanteessa artikkeliin.

Päivitys: Myös Dealextremessä myynnissä oleva halpa HDMI Male to VGA female sovitin on havaittu toimivaksi AppleTV:n kanssa.

3 kommenttia

 1. Kiitos vinkistä! Mahtaakohan toimia Ipod Touchin kanssa?

  • AppleTV toimii myös iPod Touchin kanssa, ainakin tietyin rajoituksin. Uusimpien Touchien kanssa pitäisi toimia samoin kuin iPhone.

   http://www.apple.com/ipodtouch/features/airplay.html

   Minimum requirements for AirPlay Mirroring
   For best performance, make sure that your system meets AirPlay Mirroring minimum requirements.

   iPhone 4S or iPad 2 (and later) with iOS 5 and later
   Apple TV (2nd or 3rd generation) with software version 5.0 or later
   An 802.11a, -g or -n wireless network